Home Csináld magad 7 telefon töltési hiba, amit mind elkövetünk és “megöljük” vele a telefonunk akkumulátorát!

7 telefon töltési hiba, amit mind elkövetünk és “megöljük” vele a telefonunk akkumulátorát!

by Brigitta

Sokan nem is gondolnánk, mennyit számít, hogyan is töltjük a telefonunkat?

A mai akkumulátorok és a vezérlésük érzékeny pontja a telefonnak. Van pár alapszabály, amit érdemes megfogadnod, hogy sokáig problémamentesen élvezhesd a készüléked.

Soha ne hagyd a telefonodat egész éjjel a töltőn! Ha már egyszer elérte a 100% szintet, onnantól nem lehet tovább tölteni. Minél hosszabban hagyjuk mobilunkat a töltőn, annál jobban fog romlani az akku állapota.

A modern lítium-ion akkumulátorok már nem igénylik az első bekapcsolás utáni teljes lemerítés és feltöltés procedúráját. Ez igaz a későbbi töltésekre is!

Ha új készüléket vásároltunk, már nem kell ” kisütni” az akkut. A régi reflex még mindig az, hogy az első alkalommal 24 óráig rajta hagyjuk a töltőn az új készüléket. A modern akkumulátoroknak egyszerűen nincs már erre szükségük.

Érdemes többször rátölteni az akkumulátorra. Viszont bőven elég csak a 80-90% töltöttségi szintet elérni a nap folyamán.

Óvd a szélsőséges időjárási hatásoktól telefonodat.  Soha ne tedd ki 35° C-nál magasabb hőmérsékletnek. A magas páratartalom és forróság tartósan ronthatja az akkumulátorkapacitást.

Az ideális akkumulátor hőmérséklet 10-30 °C között van, ezt próbáld kiegyensúlyozni a nagy nyári melegben, vagy épp a téli fagyban.

Ha telefonodat 6 hónapnál hosszabban szeretnéd tárolni, érdemes félévente 50%-ra feltölteni.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .