Home Csináld magad 7 szuper trükk, amivel a fehér ruha évek múlva is ragyogó fehér lesz!

7 szuper trükk, amivel a fehér ruha évek múlva is ragyogó fehér lesz!

by Judith

Hosszabban megőrizheted fehér darabjaidat fehérségét, ha vugyázol rájuk. Lényegében egyszerű háztartási szerekkel megmentheted, kedvenc ruháid az elszürküléstől, sárgulástól.

Mi itt a Bright Side-nál összegyűjtöttük a legnépszerűbb és leghatásosabb módszereket annak érdekében, hogy meghosszabbíthasd ruháid élettartamát és sokáig új fényükben ragyoghassanak.

  1. Makacs foltok eltűntetése (mosószer + citrom + só + víz)

Önts 2 liter vizet egy nagy kancsóba és forrald fel. Végy 3 citromot és facsard ki a levét. Keverj 1 evőkanál sót a forró vízbe. Add hozzá a citromlevet és ¼ pohár mosóport. Áztasd benne a ruhákat kb. 40 percig, majd öblítsd kis tiszta vízzel, 2-3 alkalommal. Tedd ki száradni.

Ne feledd: ez a recept szintén jó módszer az izzadságfoltok eltűntetésére a hónalj és a nyak részen.

  1. Varázsold a fehér pólóidat még fehérebbé (citrom + szódabikarbóna)

Szórj egy evőkanál szódabikarbónát közvetlen a foltra. Vágj ketté egy citromot és dörzsöld a vágott felülettel a foltot. Hagyd így 15 percig, utána mosd ki szokásos módon meleg vízzel.

Ne feledd: Alkalmazható sárga foltok eltűntetésére a hónalj területéről. Csinálhatsz szódabikarbóna és citrom keverékéből pasztát, bedörzsölve az érintett területre, eltűntetheted a foltokat.

  1. Általános fehérítő (citrom + víz)

Szeletelj fel 2 citromot és tedd bele 1 tál (kb.1 liter) forró vízbe. Tedd a fehér ruháidat a tálba és hagyd ázni kb. 40 percig. Ezután mosd ki szokásos módon.

Hasznos tipp: A citrom szuper ruhatisztító és a ruhákat sem roncsolja.

  1. Finom darabok mosása (mosópor + hidrogén-peroxid + víz)

Keverj össze ¼ pohár mosószert ¼ pohár hidrogén-peroxiddal és add hozzá 2 liter meleg vízhez. Áztasd ebben a darabjaidat 3 percig, után öblítsd ki jól.

Ne feledd: Hogy a ruhák minősége ne sérüljön, fontos, hogy megfelelő mosószert válassz. Alkalmas gyapjú és egyéb finom anyagok mosására.

  1. Intenzív mosás (ammónia oldat + hidrogén-peroxid + víz)

Adj ¼ pohár hidrogén-peroxidot és 4 csepp ammóniát 1 liter vízhez. Áztasd a ruhát 10 percig ebben az oldatban. Ezután alaposan öblítsd kid.

Megjegyzés: Ez az oldat erősebb, mint az eddigiek, ezért jóval hatékonyabb is. Ne felejts el kesztyűt viselni a használata közben.

  1. Természetes öblítő (fehérecet + víz)

Áztasd a ruhát 40 percig ½ pohár fehérecet és 1 liter meleg víz oldatában. Ha szeretnéd eltüntetni az izzadtságfoltokat, önts ecetet az érintett területre, majd egy darab szappannal dörzsöld meg.

Megjegyzés: Az ecet nem csak fehéríti a ruhákat, de természetes öblítőként is működik.

  1. Ágynemű mosásához (kefír)

Tedd az ágyneműt egy tál kefírbe és hagyd állni 1-2 órát. Ezután mosd ki szokásosan. Megismételheted az áztatást, ha szükséges.

Egy kis trükk: Ez a módszer nem csak arra jó, hogy az ágyneműd élettartamát megnöveld, de még puhábbá és simábbá is varázsolja, kellemes érzet a bőrnek.

Hirdetés

You may also like