Home Egészség & életmódEgészség 7 szem körüli probléma, ami valami komoly betegségre hívja fel a figyelmünket!

7 szem körüli probléma, ami valami komoly betegségre hívja fel a figyelmünket!

by Krisztina

Elég csak belenézni valakinek a szemébe, és máris számos dologra következtethetünk belőle. Lelki, és egészségügy problémáink egyaránt tükröződnek a szemünkben.

1. Múlni nem akaró árpa

-ha hosszú időn keresztül nem múlik el az árpa a szemünkről, vagy rendszeresen visszatér ugyanazon a helyen, akkor érdemes felkeresni egy szakembert, hiszen lehetséges, hogy faggyúmirigy karcinómával van dolgunk.

2. Ritkuló szemöldök

-leginkább az életkor előrehaladtával jelentkezik, okozhatja stressz, vagy nem megfelelő táplálkozás is. Vigyázzunk, mert az is előfordulhat, hogy pajzsmirigyproblémák okozza a szemöldök ritkulását. Keressünk fel egy szakembert!

3.Homályos látás

-az égető szem, homályos látás problémája leginkább azokat érinti, akik sokat ülnek a számítógép előtt. Ajánlott időközönként pihentetni, tornáztatni a szemet.

4.Vakfoltok

-ha a látásunk foltokban időközönként kiesik, és ez még fejfájással is társul, vagy csillagokat látunk, ajánlott felkeresni egy szakembert.

5.Kidülledő szemek

-pajzsmirigyproblémára, vagy egyes autoimmun betegségek tünete is lehet a kidülledt szem. Minél hamarabb orvoshoz kell fordulni, ha ezt a tünetet érzékeljük.

6. Homályos látás

-a cukorbetegség egyik jele is lehet, keressünk fel egy szakembert, mielőtt nemlátásig súlyosbodna a probléma.

7. Dupla látás

-a visszatérő, vagy hosszú időn keresztül tartó dupla látás, vagy látásvesztés, nem játék. Nem kell megijedni, de keressünk fel egy orvost.

Hirdetés

You may also like