Home Egészség & életmódEgészség 7 évente megújul a testünk. De mi történik ez idő alatt?

7 évente megújul a testünk. De mi történik ez idő alatt?

by Krisztina

Az életünk folyamatosan változik, újabb és újabb szakaszokba lépünk, egészen addig, míg magunk mögött nem hagyjuk a földi létet. Most felsoroljuk azokat a periódusokat, amelyek mindannyiunk életét végigkísérik.

7 éves korig a gyerek elsajátítja az úgynevezett vízszintes tudást, és az érzései is folyamatos fejlődésen mennek keresztül. A gyerek szoros kapcsolatban van édesanyjával, annak hangjával, arcával, szeretetével. Ez a ciklus akkor kezd lezáródni, mikor a gyerek új tapasztalatokat, ismereteket szerez a világról.

7–14 éves kor között

Ebben a periódusban a gyerek már az édesapjával alakít ki szoros köteléket, szövetséget, ekkor az úgynevezett függőleges tudás elsajátítására kerül a hangsúly.

14–21 éves kor között

Mikor a fiatal betölti a 14. életévét, lázadni kezd, és háborút indít a társadalommal szemben. Ez mindenki számára egy nehéz időszak, krízisnek is nevezhetnénk, de abból a szempontból hasznos, hogy a tinédzser intellektusa ilyenkor fejlődik a leginkább, ilyenkor válik nyitottá, befogadóvá. Ebben a korban kérdőjeleződnek meg a szabályok, a társadalmi irányvonalak, ezért követnek el a fiatalok “törvénytelenségeket”, mert meg akarják változtatni a rendszert.

21–28 éves kor között

Ebben a korban már lecsillapodik a lázadás, a törvényszegés periódusa, és amikor rájön a fiatal, hogy nem tudja megváltoztatni a világot, jobban teszi, ha beilleszkedik a társadalomba. Azzal lesz elfoglalva, hogy minél jobb munkahelyet találjon magának, és a saját lábára álljon, külön lakásba költözve, családot alapítva.

Ezzel lezárul az első nagy korszak az életben, mivel 28 év után kezdetét veszik az igazi felnőttkor!

28–35 éves kor között

Ebben az időszakban a saját család kerül előtérben, és az anyagi stabilitás megteremtése: egy jobb lakás, egy új autó vásárlása. Itt viszont fontos szempont, hogy amennyiben az illető az elmúlt életszakasz minden lépését nem élte át, nem szerzett tapasztalatokat, az édesapjával nem ápolt jó viszonyt, most konfliktusba kerülhet önmagával, családjával, és akár válásra is sor kerülhet.

35–42 éves kor között

Ebben az életszakaszban ismét elölről kell kezdeni mindent. Az eddig elkövetett hibákat ki kell küszöbölni, és újra át kell gondolni mindent. Szóba jöhet egy második házasság, és a társas kapcsolatok javulására is számítani kell.

42–49 éves kor között

Itt is hangsúly kerül az anyagi biztonságra, a javak gyarapítására, a társadalmi felelősségvállalásra, a komfortérzet növelésére. Ezzel párhuzamosan megjelenhet a tudás, az ismeretek bővítésének igénye, az önfejlesztés, a személyiségfejlesztés. Krízisek is előfordulhatnak, hiszen ilyenkor számot lehet vetni, hogy mit értünk el eddig az életünkben, és hova tartunk. Ezekre pedig nem mindig tudjuk a választ.

49–56 éves kor között

Ez az életszakasz a spirituális tudás bővítésének korszaka, amikor az ember jobban odafigyel a lelki dolgaira, az érzelmeire, a világ gondjaira, amely egészen a haláláig kitarthat.

Ezzel véget ér a második életszakasz.

57 év után

Az utána következő szakaszokban egy más szinten éli meg az életet az egyén, sokkal mélyebb szinten érkeznek a megtapasztalások. Sok esetben előtérbe kerül a halál és a halálfélelem témája. Az egyén sok esetben kerüli a spirituális fejlődést, pont a haláltól való félelem miatt.

Hirdetés

You may also like