Home Egészség & életmódEgészség 7 betegség, ami citrommal, borssal és sóval azonnal kezelhető!

7 betegség, ami citrommal, borssal és sóval azonnal kezelhető!

by Zsani

Évszázadokon keresztül őseink csak természetes ételeket használtak különböző betegségek enyhítésére és számos betegség kezelésére. Számos hagyományos gyógyszerünk egyszerű összetevőket tartalmaz, amelyek szinte minden háztartásban megtalálhatók.

 

A citrom, a só, a fekete bors és a cayenne bors széles körben használatos összetevők a hagyományos orvoslásban. A tápanyagok gazdagságával, beleértve az antioxidánsokat és számos terápiás tulajdonságukat, számos betegség ellen küzdenek.

Itt van néhány egészségügyi probléma, amely enyhíthető a sóval, citrommal, borssal és cayenne borssal.

 

Hányinger:

A cayenne bors csökkentheti az émelygést. Kapszaicint tartalmaz, ami lehetővé teszi az emésztés javítását, stimulálja a gyomorszekréciót és enyhíti a dyspepsia tüneteit (emésztési rendellenesség). Adja hozzá a fűszereket az ételeihez, hogy megnyugtassa az émelygést és csökkentse a hányingert!

Torokfájás:

A torokfájás enyhítéséhez és a gyors gyógyuláshoz keverje össze a citromlevet, a sót és a cayenne borsot. A keveréket inni vagy gargarizálni lehet.

Orrmelléküreg- problémák:

A sós víz kiválóan tisztítja a szinuszokat. Kis mennyiségű sót oldja fel desztillált meleg vízben, és mossa az orrjáratokat gőzfürdővel. Ez a keverék segít eltávolítani a nyálkahártyát, és megnyitni az orrüreget. Ezenkívül cayenne vagy fekete borsot is hozzáadhat a választott italokhoz, mert segítenek a kiszáradt nyálka lazításában és elősegítik a levegő szabad áramlását.

Asztma:

Számos tanulmány kimutatta, hogy az asztmások  többségének alacsony az antioxidáns szintje, beleértve a C-vitamint is. Ezért a magas vitamin tartalmának köszönhetően a citrom segíthet csökkenteni az asztma tüneteit. A Mexico City-ben lévő 158 gyermek tanulmánya kimutatta, hogy a napi 250 mg C-vitamint és az E-vitamint egyaránt javíthatja a tüdőfunkció néhány aspektusát.Keverjük össze a citromlevet egy pohár langyos vízben és fogyasszuk. A Cayenne és a fekete bors segítenek enyhíteni az asztma tüneteit és erősíteni az immunrendszert az általuk tartalmazott antioxidánsok miatt. Adja hozzá az ételeihez, hogy élvezhesse előnyeiket.

Fogfájás:

A só és a bors keveréke enyhíti a fogfájást. Mindkettőnek antibakteriális és antiszeptikus hatásköre van, amely segít csökkenteni a fogfájást.

Hidegvérzés és influenza:

A citromlé, a só és a bors keveréke hatékonyan gyógyítja a megfázásokat és az influenzát. A citrom és a bors antioxidánsokban gazdag, amelyek segítenek a vírusok leküzdésében és a baktériumok elleni küzdelemben. Különösen a bors és a só képes a nyálka feloldására.

Depresszió:

A depresszió gyakran alacsony káliumszintekkel társul. Ezért a citrom fogyasztása, amely gazdag ebben az alapvető ásványi anyagban, hasznos lehet, ha depresszióban szenved. A fekete borsot is ajánlott a betegség ellen használni. Valójában a fekete bors piperin, egy antidepresszáns tulajdonságaival ismert alkaloid.

Figyelem:

A cayenne bors nem ajánlott aranyér vagy ingerlékeny bél szindróma esetén!

A fekete bors nem ajánlott gastritisben, fekélyben vagy aranyérben szenvedőknek, mert irritálja a nyálkahártyákat!

Hirdetés

You may also like