Home Egészség & életmód 7 alaptörvény, ami pozitív irányba tereli majd az életedet!

7 alaptörvény, ami pozitív irányba tereli majd az életedet!

by Judith

Amilyen energiák áramlanak belőlünk, az nagyban befolyásolja azt, hogy hogyan alakul az életünk. Amit kifelé sugárzunk, az nagy eséllyel visszaszáll. Fontos, hogy úgy álljunk a világhoz, ahogyan elvárjuk, hogy a világ is viszonyuljon hozzánk. A saját sorsunk alakulása csakis tőlünk függ. Ha ezeket az alap dolgokat betartod, jó úton haladsz a boldog, elégedett élethez.

 

Légy jelen!

Próbálj meg mindig az adott pillanatban élni, Vedd észre magad körül a dolgokat! Csak az adott pillanat létezik, ezt ne feledd. Figyelj arra, akivel vagy, fókuszálj arra a dologra, amit éppen végzel.

A múlton rágódni és keseregni nem érdemes. Ne tölt sok időt a múltban, mert akkor lemaradsz a jelenről, lemaradsz az életedről! A múlton már nem lehet változtatni, de a jelennel képes lehetsz formálni a jövőt.

Bár a jövőnk teljesen képlékeny és nem is szabad pontos elvárásokat fektetni le vele kapcsolatban, de ha a jelen vagy a jelenedben, biztosabb és boldogabb lesz a jövőd is!

Légy kedves!

A tiszta szív a legnagyobb boldogság. Légy őszinte és jó mindenkihez. Próbáld meg mindenkinek a pozitív oldalát megpillantani és annak tükrében viszonyulni hozzá. Azonban ne csak másokkal légy kedves. Ahogyan mások felé is jó szívvel fordulsz, úgy viselkedj magaddal is. Lásd meg a benned rejlő pozitív dolgokat és az erőt. Ha magaddal jóban vagy, a világgal is jóban tudsz majd lenni.

Légy türelmes!

„A türelem rózsát terem!”- tartja a mondás. Ez tökéletes igaz. Érdemes jobban belegondolnunk. Az igazán értékes dolgok kialakulásához idő szükségeltetik, legyen szó bármiről. Egy mély emberi kapcsolatról, egy jól végzett munkáról vagy egy ismeret elsajátításáról. Hirtelen nem lehet elérni, megszerezni semmit. Legyen meg benned a türelem ahhoz, hogy kivárd a dolgok kifejlődését és gyönyörködhess a virágukban!

Légy kitartó!

Ha kitűztél magad elé egy célt, azt ne hagyd veszni. Ha veszni hagyod, nem volt igazán fontos. Mindig tarts ki az álmaid mellett. Ha az utadba kerül egy olyan dolog, ami letérít arról, legyen benned erő ahhoz, hogy visszatalálj az ösvényedre. Váltsd valóra az álmaidat, hiszen azzal beteljesíted önmagad. Az álmod te magad vagy, ne hagyd hát el magad!

Légy felelős!

Bármit, amit elkövettél az életedben, vállald a felelősséget! Lehet az egy ballépés, amit nem szánt szándékkal vagy hirtelen felindulásból követtél el. Mindannyiunkkal előfordul, hiszen emberek vagyunk és tévedünk. Nem az a gond, ha vétesz, hanem az, ha nem tudsz becsületesen kiállni magad mellett. Ha őszinte tudsz lenni másokkal és magaddal is, sokkal szabadabb lesz az életed, meglásd!

Légy képes változtatni!

A változás az egyik legtermészetesebb dolog a világon. Minden változik és minden körforgásban van. Ez alól te sem lehetsz kivétel. A változásokat sokszor kényelmetlenül éljük meg, hiszen felborul az addigi rend, a megszokott dolgok ezentúl más ütemben és más körülmények között haladnak tovább. Lehet, hogy úgy érzed elsőre, hogy ez rossz, de ez azért van, mert önkéntelenül is viszonyítasz. A változás szükséges ahhoz, hogy az életünk haladhasson tovább és tovább. Ne félj hát tőlük, hanem figyeld mindig a pozitív hozadékaikat és könnyebb lesz az életed!

Légy képes nevetni magadon!

Képesnek kell lenned rá, hogy kritikát gyakorolj önmagad felett, mert így a mások által kapott kritikát is jobban tudod majd kezelni. Ha valami nem sikerül azonnal, semmi gond. Nevess egyet, állj fel, porold le magad és haladj tovább! Pici gyerekként vajon hányszor huppantál vissza a fenekedre fittyet sem hányva rá, mielőtt végre talpon maradtál és elkezdtél járni? Rengetegszer. Találd meg magadban azt a derűs és pozitív lelket, akit akkor még hagyta, hogy bármi is elnyomja. Használd fel a kritikát iránymutatásként és a fejlődésedben megállíthatatlan leszel!

Hirdetés

You may also like