Home Csináld magad 6 tudnivaló a fürdőruha mosásáról, amit minden nő rosszul csinál!

6 tudnivaló a fürdőruha mosásáról, amit minden nő rosszul csinál!

by Krisztina

A fürdőruha bizony kényes holmi, ugyanis legintimebb testrészeinket borítja, így nem szabad úgy bánnunk vele, mintha egy sima póló, vagy otthoni nadrág lenne. Most következzen 6 jó tanács.

1. Öblítés, mindig

Ha eltöltünk egy kellemes délutánt a vízparton, mindig öblítsük ki a zuhany alatt, miután átöltöztünk, vagy odahaza is egy tálba pár perc alatt mártsuk bele tiszta vízbe, majd rakjuk ki száradni. Ez azért jó, mert így a bőrünkből kijövő izzadás méreganyagokat tartalmaz, amelyektől jobb megszabadulni és nem magunkkal vinni másnap is a strandra.

2. Sose facsarjuk ki a fürdő ruhát

Azért nem ajánlott erősen kicsavarni, kifacsarni a fürdőruhákat, mert így a finom, rugalmas szövet megsérülhet, egyszóval tönkremehet az egész darab. Inkább nyomjuk ki belőle a vizet, tegyünk rá súlyt, vagy csavarjuk bele egy törülközőbe, hogy a sok víztől megszabaduljunk.

3. Mossuk ki kézzel, speciális mosószerrel

Finom anyagú ruhák mosására kifejlesztett mosószert használjunk, és a gép helyett inkább kézzel mossuk ki a fürdőrucit, majd utána öblítsük ki tiszta vízzel és hagyjuk, hogy megszáradjon a napon.

4. Mosózsák

Ha nincs kedvünk kézzel kimosni a dresszt, tegyük mosózsákba, és úgy mehet be a gépbe a többi ruha közé. A mosószer viszont ez esetben is legyen olyan, amely nem tesz kárt a finom holmikban.

5. Ne mossunk forró vízbe

A forró víz kárt tehet a gumis szövetekbe, amelyek könnyen kinyúlhatnak, így már nem lesz alkalmas a fürdőruha, hogy megmártózzunk a habokban.

6. Érdemes több fürdőruhát venni

Egy hosszabb nyaralásra legjobb, ha két-három darabot is magunkkal viszünk, hogy nehogy anélkül maradjunk. A nőknél persze divatkérdés is egy csini darab, ezért náluk alap, hogy nem egy rucival indulnak nyaralni.

Hirdetés

You may also like