Home Csináld magad 6 egyszerű módszer, ami végleg elpusztítja a gyomokat a kertedben!

6 egyszerű módszer, ami végleg elpusztítja a gyomokat a kertedben!

by Brigitta

A kert a világ legjobb dolga és ha vigyázol rá sokáig gondozásmentes lesz. Sajnos a gyomok nem a kertészek kedvenc növényei.

Sajnos elszívják az energiát a kertbe ültetett növényeinktől és elpusztítják őket és mindemellett hihetetlenül szapora és strapabíró növények.

Mutatunk pár trükköt, hogy próbálj felülkerekedni rajtuk:

1.Szórjuk be a repedéseket, járdakövek közötti részt, a ház fala mellett közvetlenül egy kevés szódabikarbónával, így megakadályozhatjuk, hogy a gyermekláncfű, és más gyomok mindent elárasszanak.

2. Forraljunk fel 2 csésze vizet, majd keverjünk el benne 1 csésze sót, és még főzzük egy kevés ideig. Ezután közvetlenül öntsük a gyomokra a sós oldatot. A hatékonyság fokozása érdekében még egy kevés sóval is beszórhatjuk a terepet.

3.Töltsünk egy szórófejes palackba ecete, majd közvetlenül a gyomokat permetezzük be. Kétnaponta ismételjük meg a műveletet, ha esős idő van akkor is. Vigyázzunk, hogy csak a gyomokra jusson az ecetből, a többi növényt kerüljük ki.

4.Takarjuk le a talajt újságpapírral, vagy kartonnal. Ez nagyon jó ötlet lehet a veteményes kertben. A tövek közötti területet borítsuk be papírral, ez megakadályozza a gyomok csírázását, fejlődését, és a föld nedvességét is jobban megőrzi. Az újrahasznosítás szempontjából sem elhanyagolandó ez az ötlet.

5.A kukoricaliszt meggátolja a gyomok magról való csírázását, úgy, hogy közben a többi növényt táplálja. Csak azokra a gyomokra hatásos, amik még nem keltek ki, ami már kibújt az ellen nem jó.

6. A mulcsozás, vagy talajtakarás is egy nagyon jó ötlet. Ne csak a sorközöket, hanem a termesztésre szánt területet is takarjuk be. Ez a módszer nem csak a gyomok ellen hasznos, hanem sok öntözővizet is megspórolhatunk a segítségével. Használhatunk lekaszált, és megszárított füvet, szalmát, ősszel lehullott falevelet, vagy kéreg mulcsot is.

Bár a tökéletes kert gyom mentes, nagymamám mindig azt mondta: Az a kert ahol nincsenek gyomok az nem is kert igazán.

Hirdetés

You may also like