Home Egészség & életmód 6 dolog, amit soha ne mondj el ismerőseidnek, csak rád és a szűk családra tartozik!

6 dolog, amit soha ne mondj el ismerőseidnek, csak rád és a szűk családra tartozik!

by Krisztina

Nem túl okos dolog mindenkivel megosztani a magánéleted, vagy a családod egy bizonyos dolgaid, vannak ugyanis olyan dolgok, amelyek kizárólag csak rád és a szűk családodra tartoznak.

Egyrészt sok kellemetlenségtől megkímélheted magad, ha mások nem tudnak a dolgaidról, másrészt inkább a szeretteidre hallgass, akik biztosan nem akarnak majd rosszat neked, még akkor sem, ha nem azt mondják, amit hallani szeretnél.

1. Jövőbeli tervek

A terveid csak is rád tartoznak elsősorban, senki másra! Először is vannak olyan tervek, amelyek már az elején füstbe mennek, mert túl sok kritikát kapunk, másodszor pedig, ha jóvá lettek hagyva, akkor már kevesebb az érdeklődésünk irántuk.

2. Jó cselekedetek 

Sokan úgy vélik, hogy ha bárkivel bármikor teszünk valami jót, azt mindig tartsuk meg magunknak és titokban őrizzük azt. Azok az emberek akik elmondják mindenkinek, hogy ők jó dolgokat cselekednek és bármikor segítenek, nem csodálatot, hanem megvetést váltanak ki másokból.

3. A magánéleted

A magánéleted egyedül rád tartozik, csak a te döntésed, hogy kivel osztod meg annak titkait és részleteit, illetve hogy kit engedsz be abba. Jól gondold meg kinek mit mondasz, mert miután már valakinek elmondtad, többé nem csak te tudsz róla!

4. Lelki tudás

Nem vagyunk egyformák, teljesen másképp látjuk a világot. Ha valamiről egészen más az elképzelésed vagy a megérzésed, nem kell másokkal feltétlenül megosztanod azt, aminek látszania kell, az úgyis kisugárzik.

5. Családon belüli dolgok

Ha feleség vagy, akkor ne beszélj azokról a dolgokról amikkel nem vagy megelégedve a férjeddel kapcsolatosan, ha pedig férj vagy, akkor ne mondj semmi rosszat a feleségedről, mert ilyen módon úgysem oldódnak meg a problémák. A család akkor erős, ha minden probléma a családon belül oldódik meg.

6. Mások tettei

Bepiszkolhatjuk a cipőnket és sajnos a lelkünket is. A lelkünk piszkos lesz a pletykáktól, attól ha mások sikertelenségéről beszélünk, ha elítélünk másokat és a csúnya szavaktól is.

Hirdetés

You may also like