Home Csináld magad 5 gyógynövény, amit már most ültess ki a kertedbe és egész nyáron távol tartja a szúnyogokat!

5 gyógynövény, amit már most ültess ki a kertedbe és egész nyáron távol tartja a szúnyogokat!

by Krisztina

Az alábbiakban 5 nagyon hasznos gyógynövényt fogunk bemutatni, amit nem csak azért is érdemes a kertbe ültetni, mert távol tartja az otthonunktól a szúnyogokat, hanem mert a levelükből rakhatunk el magunknak gyógyászati célokra.

Nincs kellemesebb a szabadban töltött nyári estéknél. Bár, a táplálékra leső szúnyogok alaposan meg tudják keseríteni a teraszon vagy a kertben töltendő kellemes órákat.

Nem kell a lakása menekülnöd előlük, ha olyan növényekkel veszed körbe magad, melyek távol tartják tőled a szúnyogokat. Íme, az 5 leghatásosabb szúnyogűző növény.

1. Citromillatú kakukkfű

Ez a remek növény amellett, hogy elűzi a szúnyogokat, illatával megnyugtatja, jobb kedvre deríti az embert. Arra kell figyelni, hogy száraz és napsütötte helyre tegyük, hogy igazán illatozhasson.

2. Citromfű

Ezt a bódítóan citromillatot árasztó növényt messze elkerülik a szúnyogok, illetve megzavarja a vérszívókat, amelyek így nem fognak csípni, ezáltal pedig nyugodtan gyönyörködhetünk a nyári kert pompájában.

3. Bazsalikom

Amellett, hogy a bazsalikom isteni finom a paradicsomon, sőt a húsokon, a szúnyogokat is távol tartja. A virágos kertbe ültessünk el pár tövet, és máris kevesebb szúnyoggal kell felvenni a harcot.

4. Menta

Igen, a nagyszerű, hűsítően illatos menta is képes megfékezni a szemtelen repülő szúnyogokat, ezért minél több van belőle a kertünkben, annál hatásosabb. Ládákba, cserepekben is tehetünk belőlük, így a teraszon ülve is védve leszünk a vérszívóktól.

5. Levendula

Illata semmihez sem fogható, éppen ezért ezt az erős aromát a szúnyogok egyáltalán nem kedvelik, így ha egy nagy bokor levendula mellé tesszük ki a nyugvó széket, a szúnyogok messze elkerülnek.

Hirdetés

You may also like