Home Egészség & életmód 5 dolog, amit soha nem tégy evés után! A 4. rendkívül fontos, ha nem akarsz bajt magadnak!

5 dolog, amit soha nem tégy evés után! A 4. rendkívül fontos, ha nem akarsz bajt magadnak!

by Krisztina

Ha te is azok közé tartozol, akik szeretnek lefekvés előtt nasizni vagy enni, akkor jobb, ha megfogadod a tanácsainkat és figyelsz az alábbi dolgokra!

Az alábbiakban néhány olyan káros szokást mutatunk, melyet szintén érdemes kiiktatnod az étrendedből, de legalábbis étkezés után ne tedd ezeket!

Étkezés után néhány órával ne dohányozz. A nikotin megköti az oxigént, így sokkal nehezebben fogsz emészteni, és a rákos betegségek is hamarabb kialakulnak. Az étkezés utáni dohányzás olyan, mintha egyszerre 10 szál cigarettát szívnál el.

Étkezés után közvetlenül ne egyél gyümölcsöt. A gyümölcsöket mindig étkezés előtt fogyaszd el, ugyanis ezzel nagyon lelassítod az emésztésed. A gyümölcs az elfogyasztott élelmiszerrel keveredve különböző erjedési folyamatokat indíthat be, és a tápanyagok felszívódását is lassítja. Oda kell figyelni, hogy a gyümölcsfogyasztás, és az étkezések között legalább 1 óra teljen el. Ha gyümölcsöt eszel étkezés után gyomorégés, puffadás, és emésztési problémák alakulhatnak ki.

Ne aludj közvetlenül étkezés után. Pedig a legtöbb esetben sajnos, helytelenül, de ezt tesszük. Ha rögtön lefekszünk evés után, a meg nem emésztett étel gyulladást okozhat a bélrendszerben, és az emésztést is lassíthatjuk.
Ne zuhanyozz étkezés után! Egy forró fürdő, vagy zuhanyzás hatására javulni fog a vérkeringés a végtagokban, de ez negatív hatással van a gyomor vérellátottságára, és lassítja az emésztést. Ennek következtében akár hasfájás is kialakulhat.

Az étkezés után elfogyasztott tea megköti a fehérjék felszívódását, és így nehezen emészthetőkké válnak. Ajánlott egy órát várni étkezés után, és csak akkor igyál teát.

Hirdetés

You may also like