Home Csináld magad 5 alufólia trükk, amit fogadjunk te sem ismersz, pedig aranyat ér!

5 alufólia trükk, amit fogadjunk te sem ismersz, pedig aranyat ér!

by Brigitta

Minden háztartásba megtalálható, de csak kevesen tudják mennyi mindenre alkalmas.  Éppen ezért most sorra vesszük ezeket.

Vasalás alufóliával

Nincs más dolgod, mint a vasalódeszkára alumínium fóliát helyezni, majd erre rárakni a vasalandó ruhát. Ezáltal a ruhák sokkal simábbak lesznek, ráadásul a ruha mindkét felét könnyedén tudjuk vasalni ezzel a módszerrel.

Pakolás alufóliával

Nehezek a bútorok, és nem akarod megsérteni a parkettát? Az alufólia segít ebben is! Tekerd az asztalok, szekrények, nehezebb bútorok lábára az alufóliát, így sokkal könnyebben cipelhetitek a nehéz bútorokat is.

Takarítás alufóliával

Sokaknak okoz gondot a grillre vagy éppen a sütőre égett zsír, ugyanis nagyon nehéz eltávolítani a szennyeződést. A gondot azonban könnyedén megoldhatjuk, hogyha alumínium fóliából egy kis gurigát gyúrunk. Dörzsöljük át vele jó alaposan a problémás területet, és máris könnyedén eltávolíthatjuk a makacs zsírréteget. A sütés után megmaradt zsír és olaj eltávolítására is használhatjuk az alufóliát, gyűjtsük bele nyugodtan, így sokkal könnyebb lesz később kidobni.

Elemek helyettesítése alufóliával

Lemerült az elem a távirányítóban vagy éppen az órában és csak kisebb méretű elemed van kéznél? Nem kell megijedni, mert segít a probléma megoldásában az alufólia.

Alufóliával a kártevők ellen

Sokan nem tudják, de az alufólia tökéletes védelmet nyújt a levéltetvek, a férgek és az egyéb kártevők ellen. Ezen kívül pedig biztosítja a virágok folyamatos virágzását egész nyáron. Ha azt veszed észre, hogy a növény veszélyben van, levéltetvek támadták meg, vegyél elő egy kis alufóliát, gyúrd össze kisebb gurigára, majd szórj szét pár darabot a növény körül. Ez azért hasznos, mert az alufóliáról visszaverődő napsugarak elriasztják a levéltetveket.

Hirdetés

You may also like