Home Egészség & életmód 4 filléres dolog, ami képes megszüntetni az izzadást akár egész napra!

4 filléres dolog, ami képes megszüntetni az izzadást akár egész napra!

by Brigitta

Az izzadás körülbelül akkor jelentkezik, ha megnő a külső hőmérséklet, sportolunk, vagy hormonális változáson megyünk keresztül.

Minden izzadástípusnak más oka van, de a cél ugyanaz: hűteni a szervezetet. A test hőháztartása általában egyensúlyban van, ha ez valamiért felborul, akkor normális esetben jön az izzadás. A meleg egész pontosan a hipotalamuszt stimulálja, ami jelet küld a verejtékmirigyeknek, ezek pedig elkezdenek vizet párologtatni. Az izzadságot a bőr alatt található 2-5 millió verejtékmirigy bocsátja ki, amelyek a testen mindenhol vannak, de a kézen, homlokon, lábfejen nagyobb koncentrációban fordulnak elő. Ha felmegy a test hőmérséklete, ezek a mirigyek aktiválódnak, az izzadság pedig úgy hűt, hogy a belső hő a mirigyeken keresztül vízzel távozik. A test hője kipárolog, ezzel a védi a test a szerveket a túlmelegedéstől,

Miből van az izzadság és miért büdös?

99%-ban vízből. A maradék 1% konyhasó és egyéb ásványi anyag, illetve a testszagért felelős olajos összetevő. Maga az izzadság nem büdös, az olajos váladék az, ami testszagot csinál, de az is csak akkor, ha a testen élő baktériumok elkezdik lebontani. A bőrnek is megvan ugyanis a maga metabolizmusa. „A testszag nagyban függ attól is, mit eszünk, mivel a verejtékezés egyfajta méregtelenítő folyamat, tehát az elfogyasztott káros anyagok is az izzadsággal távoznak. A verejték összetevőinek mennyisége, aránya egyénenként különböző, így nem egyforma az emberek testszaga. A menstruációs ciklus során a nők hónalji izzadságában található feromok mennyisége változik, és vele együtt a verejték szaga is”

Nézzük mi az a 4 természetes módszer amivel megakadályozhatjuk az izzadást

Almaecet:

Keverjünk almaecetet és vizet 2:1 arányba, majd egy vatta pamaccsal töröljük át a hónaljunkat minden este! Az almaecet megöli azokat a baktériumokat amik a verejtékezésért és a kellemetlen testszagért felelősek!

Szódabikarbóna:

Kövessük ugyanazt a folyamatot mint az almaecet esetébe azzal a különbséggel, hogy miután bekentük a hónaljunkat és az megszáradt egy törülközővel töröljük át.

Fekete tea:

Forraljunk 2 deci vizet és tegyünk bele két filter fekete teát. Hagyjuk ázni 3-5 percig majd vegyük ki és hagyjuk kihűlni. Ezután tegyük a hónaljunkhoz 5 percre. Meg fogsz lepődni. A tea magas tannin tartalma miatt kivalló izzadás gátló!

Citrom:

Vágjunk félbe egy citromot és tegyünk a hónunk alá, 15-20 percig. A citrom hihetetlen módón képes gátólni az izzadást akár egész nap. Az erre szánt citrom felet használat után dobjuk  ki minden estbe!

Hirdetés

You may also like