Home Csináld magad 4 egyszerű módszer, ami segít megszabadulni a rozsdafoltoktól!

4 egyszerű módszer, ami segít megszabadulni a rozsdafoltoktól!

by Zsani

A kemény víz okozta rozsdafoltok eltávolítása gyakran okoz problémát. Vegyszerek helyett azonban vannak erre a háztartásban megtalálható anyagok, amelyek ugyanolyan hatékonyak!

 

Íme a módszerek, hogyan tudja fürdőszobáját maradéktalanul tisztává tenni!

 

Bórax és citromlé:

Ahhoz, hogy megszabaduljon a mosdóban, vagy fürdőkádban megtalálható rozsdafoltoktól, keverjen össze bóraxot citromlével. Dörzsölje át alaposan a foltos területet, és meglátja azok maradéktalanul eltűnnek!

Szódabikarbóna:

A szódabikarbóna rengeteg dologban áll segítségünkre, többek között a makacs rozsdafoltok eltávolításában is.  Meleg vízbe tegyünk szódabikarbónát, hogy az egy paszta állagát kapja. Tegye az elegyet az érintett felületre, majd hagyja hatni 20 percig. Végül dörzsölje le ecsettel.

Ásványvíz:

A vécé csészéjén jelentkeznek a foltok, akkor öntsünk rá ásványvizet! Ügyeljünk arra, hogy az ásványvíz elég szénsavas legyen! Ezt a folyamatot ismételjük meg többször. Ez egy egyszerű és hatékony módszer!

Citrom és só:

Szórjuk le a rozsdás felületet sóval, majd nyomjuk rá a citrom vagy lime levét. Ezt hagyjuk állni néhány órát, majd dörzsöljük át a citrom héjával. Kerülje a túl érdes felületet, mert azok további korróziót okozhatnak.

Hirdetés

You may also like