Home Egészség & életmód 3 tipp az őszi depresszió ellen

3 tipp az őszi depresszió ellen

by Krisztina

Ha ősszel te is hajlamos vagy arra, hogy a zord időjárás miatt kissé befordulj és akár depresszióssá is válj, akkor fogadd meg a tanácsainkat és innentől kezdve elkerülheted ezt a hangulatot!

Öltözz pirosba!

Nagy a színek hatalma. Energiáikkal befolyásolják az ember hangulatát, kedvét, sőt, egyes elméletek szerint az egészségét is. Ősszel a színek terén takarék-üzemmódba kapcsolunk, pedig pont ekkor lenne helye a sok színes, vidám ruhának. Ahogy kifejezhetsz valamit egy szín viselésével, úgy a szín is visszahathat rád.

Pont akkor érdemes felvenni a legharsányabbat, a legfeltűnőbbet, amikor nem vagy a topon. Hidd el, hogy egy sárga vagy piros ruhadarab vidámmá, élénkké fog tenni. Sőt, másokat is befolyásol majd az általad viselt ruha, és eképpen fognak reagálni.
A legjobb, ha meleg színárnyalatokat választasz, például napsárgát, fuksziát, narancssárgát vagy pirosat. Ez utóbbi nemcsak jókedvre derít, de melegítő hatása is van.

Légy szexi!

Még akkor is, ha senki nem látja. Ha a ruhád alatt szexi fehérneműt viselsz, jobban fogod magad érezni. Önbizalom-növelő hatással lesz rád, az önbizalom pedig jókedvre derít. Szerezz be dögös bugyikat és melltartókat, sőt, ha bevállalós vagy, akkor egy fűzőt is felvehetsz. Ettől aztán igazi Superwomannek képzelheted magad, akinek rejtett képességei vannak.
Játssz a színekkel, válassz az öltözékedhez passzoló darabot.

Illatozz!

Ahogyan a színek, úgy az illatok is nagy hatással vannak az emberre. Biztosan te is tapasztaltad már, hogy egy illat kellemes emlékeket csalogatott elő. Használd nyári parfümödet vagy testápolódat, így biztosan felidéződik majd a tengerparti élmény.
Használhatsz vidámító parfümöt is, ami nem nehéz, hanem inkább virágos, bohókás. Ilyen például a Clinique Happy vagy Happy heart, vagy Sarah Jessica Parker bájos Lovely-ja.
Az illatokat nemcsak magadra fújhatod, hanem a lakásodat is beburkolhatod élénkítő vagy éppen lazító aromákkal. Állíts egy aromalámpát az éjjeliszekrényedre, és gyújts alá reggelenként, csöpögtess bele frissítő illatokat. Ilyen a narancs, a citrom, a grépfrút, a rozmaring. Kikevercselheted saját élénkítő keverékedet is.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .