Home Egészség & életmód 3 tévhit a csíkos bőrről, amit mindenki rosszul tud

3 tévhit a csíkos bőrről, amit mindenki rosszul tud

by Krisztina

Nagyon kevés olyan ember van a földön, akinek ne lenne a testén legalább egy stria.

Ezek a csíkok általában a hirtelen fogyás vagy hízás hatására jönnek létre, amikor a bőr nem tudja kellőképpen felvenni a ritmust a bőr változásával.

Ezeket a csíkokat úgy képzeljük el, mint egy gumi szalagot, amit ha nagyon megnyújtunk nyúlottá válik, hegesedéshez hasonló formát ölt. A comb az alsó has, a mellek, és a fenék környékén alakulnak ki leggyakrabban.

Testépítés és terhesség során is kialakulhatnak a bőrön ilyen csíkok, hiszen mindkét folyamat testváltozással jár.

Három leggyakoribb tévhit:

1, Kollagén és egyéb keverékű krémek

Annyi valóban igaz ezzel kapcsolatban, hogy összetevőinek köszönhetően csökkenthetőek az újabb csíkok, de a mi célunk mivel az eltüntetés, így a szomorú igazság az, hogy a már meglévőeket nem tünteti el.

2, E-vitamin krémek

A fenti példához hasonlóan ez is nyújt kisebb segítséget azonban többszöri tanulmány eredményeként nem akadályozza meg a csíkok kialakulását. Egyetlen pozitívuma, hogy halványabb és kisebb csíkok alakulnak majd ki a bőrön.

3, Táplálkozás

Elkövetik az emberek azt a hibát, hogy felborítják anyagcseréjüket, így nem javítanak hanem rontanak a helyzeten. Fontos az egészséges táplálkozás, de ha nincs összhangban a testtel akkor felesleges az egész.

Tanácsok

Próbáljuk meg megtalálni az összhangot az életmódunk és a testünk között. Ne akarjunk hirtelen nagy változásokat elérni, legyen fogyás vagy izomgyarapodás. Figyeljünk a bőr egészségére, a megfelelő méregtelenittrésre, a táplálkozásra és arra hogy mind ezt addig a határig feszegessük amit testünk és szervezetünk még elbír.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .