Home Csináld magad 3 rózsa gondozási trükk, amiért minden szomszéd irigykedve nézi majd a virágaid!

3 rózsa gondozási trükk, amiért minden szomszéd irigykedve nézi majd a virágaid!

by Zsani

A rózsa az egyik legkedveltebb virág az egész világon. Szeretnéd hogy rózsáid nyáron is gyönyörűek és egészségesek maradjanak? Most megtudhatod!

 

Gyökereik:

Ha kiássa a rózsát, maximálisan óvatosan mozgassa, hogy gyökerei ne sérülhessenek. A gyökér szállítja a tápanyagokat és a vizet, tehát nagyon fontos, hogy épségben maradjon.

A napsütés:

Ha van némi tapasztalata a rózsákkal kapcsolatban, akkor tudja, hogy a növény legjobb barátja a napsütés. Ezeket a virágokat olyan napos helyre kell ültetni, ahol legalább 6 órán keresztül éri a napfény a reggeli órákban. Amennyiben látja, hogy a növénynek vízre van szüksége, akkor csak reggel vagy naplemente után locsolja meg.

Vágja le a megfakult virágokat:

A hervadt virágok a paraziták színtere, ezért a lehető leghamarabb el kell távolítani őket. A megfelelő vágási hely a 3 mm-rel az első levél csomópontjától. 2-3 hét elteltével új virágrügyek jönnek létre.

Néhány tipp:

Miután megtörtént az első virágzás, amely júniusban fordul elő, ássa ki egy kicsit a rózsát, majd egy ecset segítségével az alábbi keverékkel nedvesítse be.  Két evőkanál élesztőt oldjon fel 6 liter vízben. Ily módon tudja ösztönözni a növényt a további új virágok hozatalában.

A rózsa élvezi a gazdag virágzást. Irányítsa minden ágát vízszintes irányban az alapvetően párhuzamos talajjal. Ezáltal a növény intenzívebben fog fejlődni és gazdagon fog virágokat hozni.

Tisztítsuk meg a területet a gyomoktól, hogy szabadon áramolhasson a levegő. A megfelelő szellőzés minden növény számára nagyon fontos.

Hirdetés

You may also like