Home Csináld magad 3 lépés, ami segít frissen tartani a paradicsomot!

3 lépés, ami segít frissen tartani a paradicsomot!

by Krisztina

Bár még nincs itt az ideje, de nem árt, ha jó előre gondolkozol azon, hogy hogyan fogod majd tartósítani a paradicsomtermésed. Ez azért is fontos, mert, ha nem teszel el télire, akkor sokkal kevesebb tövet kell ültess a kertedbe.

Ha nem tartósítasz, egy négy fős család számára bőven elegendő, ha 10-12 tövet ültetsz. Ha tartósítás is lesz a dologból, akkor legalább 20-22 tőre lesz szükséged.

Mutatjuk a legegyszerűbb tartósítási módszert!

A paradicsomlevet mindenki szereti, nagyon hasznos, mert télen számos étel elkészítéséhez használhatjuk majd, de akár nyersen is fogyaszthatjuk.

Így készíthetsz gyorsan, és egyszerűen paradicsomlevet!

1.Szerezd be a szükséges hozzávalókat: érett paradicsomok, nagy, és tiszta edények, sterilizált üvegek, tölcsér, merítőkanál.
Ízlés szerint használhatsz hozzá friss fűszernövényeket is, bazsalikomot, oregánót, fokhagymát stb.

2.A második lépés a blansírozás. Ez azért szükséges, hogy eltávolíthasd a paradicsomok héját. Mosd meg a paradicsomokat, vágd be enyhén a héjukat X-alakban, majd tedd őket néhány percre a forró vízbe. Amint főni kezdenek, levetik magukról a héjukat. A héj nélküli paradicsomoknak vágd kockára, majd turmixold össze.

3.Tartósítás. Minden üveghez adagolj egy fél teáskanálnyi sót, ez azért fog kelleni, mert a só gondoskodik a tartósításról. Csavard rá jó az üveg tetejét, majd állítsd egy forró vizes fazékba. Ne tölts túl sok vizet a fazékba, épp csak félig érje az üvegeket. Tartsd egy fél órán keresztül a forró vízben az üvegeket, majd tedd át őket egy szobahőmérsékletű vízzel töltött fazékba. Húsz perc múlva vedd ki, és mehetnek az üvegek a kamrába.

Hirdetés

You may also like