Home Csináld magad 3 legjobb módszer, ami azonnal végez a hangyákkal!

3 legjobb módszer, ami azonnal végez a hangyákkal!

by Zsani

Egy-két szem morzsa, és máris megjelennek a hangyák. Ez elsőre nem is gond, de amikor már teljesen elszaporodnak, akkor bizony tennünk kell ellenük valamit.

Íme a három leghatékonyabb módszer hangyák ellen:

Bórax:

1 dl meleg vízhez keverjünk 2 evőkanál cukrot, és 1 evőkanál bóraxot, amelyet addig kell kevergetni, ameddig fel nem oldódnak. A keverékbe mártsunk bele néhány vattapamacsot, és helyezzük ki azokra a helyekre, ahol észleltük a hangyákat. A cukor odacsalogatja, a bórax pedig elpusztítja a rovarokat.

Ecet:

Keverjünk össze egyenlő arányban ecetet és vizet, majd tegyünk hozzá pár csepp erős illatú illóolajat, például citromosat. Töltsük a keveréket egy flakonba, majd pedig fújjuk be vele a lakás azon pontjait, ahol a rovarok megjelentek. Az ajtók köré is érdemes fújni belőle, hogy ez az erős szag távol tarthassa a hangyákat.

Hipó:

Ha hipóval kevert vizet fújunk a hangyákra, akkor azonnal elpusztulnak. Igaz, ez a módszer csak csempézett helyeken alkalmazható, hiszen a fában kárt tenne, de nagyszerű megoldás akkor, ha hirtelen nagyon sok hangyát veszünk észre egy helyen.

Hirdetés

You may also like