Home Egészség & életmód 3 dolog,ami felgyorsítja az öregedésed és mit sem sejtesz róla!

3 dolog,ami felgyorsítja az öregedésed és mit sem sejtesz róla!

by Zsani

Nem feltétlenül azok lehetnek idős kinézetűek, akik egyébként is benne vannak már a korban.

A mindennapi életben már számos dolog befolyásolja az öregedési folyamatokat. Lássuk melyek azok, amelyek ellen tehetnénk is, hogy megőrizzük fiatalságunkat!

1. Stressz, túl sok aggodalom

A mai világban nagyon sok negatív hatás ér minket munkahelyen, családi életben, párkapcsolatban vagy csak a mindennapjaink során. Meg sem gondolnánk, hogy a lelkünkben lerakódó káros hatások mennyire ki tudnak hatni bőrünkre és életkorunkra. Biztosan találkoztunk már olyan emberrel, akinek az életkorát fiatalnak tippeljük meg, de amikor elárulja valós korát leesik az állunk. Ugye? Hát emiatt! A legelső hely, ahol megmutatkozik a zavart és nyugtalan életmód, az az arcunk. Mindemellett rombolják az immunrendszert, növelik a szív- és érrendszeri betegségeket és a vérnyomást. Ha elkerülhetetlen az életünkben, hogy ne érjen bennünket stressz, tanácsoljuk, hogy gyakrabban kapcsolódjunk ki, végezzünk meditációs gyakorlatokat.

2. Nem megfelelő bőrápolás

Egy hosszú vagy fárasztó nap után már nem igazán van kedvünk, energiánk és időnk, hogy kellő időt fordítsunk a bőrápolásra. Nagy hiba! épp úgy, mint pl. a gyomrunknak is szüksége van a tápanyagra, hogy megfelelően tudjon működni, épp úgy a bőrünknek is az őt érő káros hatások után való hidratálásra. Ne legyünk hát lusták, legalább egy hidratáló krémmel bekenni minden nap, vagy legalább heti 1-2 alkalommal egy nyugtató maszkot felvinni a fáradt bőrre. meghálálja arcunk és a tükörbe nézve sokkal magabiztosabban érezzük majd magunkat, ha egy ápolt, ragyogó arc tekint majd vissza.

3. Dohányzás

Hát ezt a témakört nem igazán kell talán boncolgatni, hiszen ezzel mindenki tisztában van, hogy a dohányzás hogyan hat a bőrre nikotin és kátrány tartalma miatt. Természetesen ajánljuk ennek mellőzését, de ha már több éve dohányzunk, figyeljünk a folyadékbevitelre duplán, és a táplálkozásra. A kiszáradt bőrt ugyanis kellő mértékkel hidratálni kell. Ez pedig nem működik másképp!

3+1. Szex hiány

Erre biztosan kevesen gondoltunk volna, pedig ez is befolyásoló tényező. A rendszeres szexuális élet ugyanis energiával tölt fel, növeli a hormon szintet, és ez kihat bőrünkre is. A folyamatos hormon “frissítés” pedig csodákat művel majd bőrünkkel.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .