Home Egészség & életmód 15 belső tulajdonság, ami beteggé tesz! Itt az ideje, hogy változtass!

15 belső tulajdonság, ami beteggé tesz! Itt az ideje, hogy változtass!

by Krisztina

Li Ching-Yeung egy világszerte ismert kínai herbalista volt. Miután meghalt a 250 éves férfi, az általa megfogalmazott hosszú élet titka az egész világot bejárta.

“A szívet az tartja nyugodtan, ha úgy ülünk, mint egy teknős, olyan gyorsan járunk, mint egy galamb, és úgy alszunk, mintegy kutya-vallotta a kínai herbalista.

Az idős férfi tanítása szerint érdemes mindig a szívünkre figyelni, és elhatárolni magunkat a negatív gondolatoktól. A gondolatnak ugyanis teremtő ereje van. Ma már a modern orvostudomány is elismeri, hogy a betegségek nagyrészt a gondolataink szerveinket befolyásoló hatalom okozhatja. Í

gy alakultak ki az ún. pszichoszomatikus betegségek tünetei is, például a fejfájás, heves szívdobogás, verejtékezés, zsibbadás stb. Az alábbi történet egy igencsak hihető példája annak, hogyan gyógyítanak a gondolataink.

Morris Goodmann 1981-ben repülő szerencsétlenséget szenvedett, gerincsérülése következtében teljesen lebénult. Gépek tartották éltben, és egyetlen dolog, ami arra utalt, hogy életben van, hogy tudott pislogni. Goodmann ismerte a gondolat hatalmát, és néhány napon belül ennek köszönhetően, újraregenerálta magát, és így önállóan is tudott lélegezni. Néhány hónap múlva felállt, járkált, majd teljesen helyrejött. Az orvosok értetlenül álltak a történések előtt, azonban ő tudta, hogy a pozitív gondolatai segítették a gyógyulásban.

Szakemberek készítettek egy listát, hogy melyik jellemvonásunk, milyen betegségeket vonzhatnak be. Próbáljunk meg pozitívan gondolkozni, változtassunk szokásainkon, alakítsuk a helyesebb irányba jellemünket.

 1. Féltékenység-gyengíti az immunrendszert, onkológiai betegségeket okoz

 2. Bosszúvágy-álmatlanság, torokbetegség

 3. Meg nem oldott probléma, helyzet-tüdőbetegség

 4. Erkölcsi elvek hiánya-bőrbetegség, krónikus betegségek

 5. Túl kategorikus, makacs-cukorbetegség, migrén, gyulladások

 6. Hazugság-alkoholizmus, gombás fertőzések

 7. Agresszivitás-szemölcs, reflux, gyomorfekély

 8. Kegyetlenség-epilepszia, asztma

 9. Konfliktuskeresés-pajzsmirigy-növekedés

 10. Fásultság-cukorbetegség

 11. Ellentmondásosság-meddőséget okozhat

 12. Durvaság, sértettség-cukorbetegség, szívelégtelenség

 13. Szorongás-emésztőrendszeri problémák, bőrbetegség, szívpanaszok

 14. Kapzsiság-elhízás, onkológiai panaszok, szívbetegség

 15. Zárkózottság-vesebetegség, skizofrénia

Hirdetés

You may also like