Home Csináld magad 13 zseniális trükk mobilhoz, amiket szinte senki nem ismer!

13 zseniális trükk mobilhoz, amiket szinte senki nem ismer!

by Judith

Mi a Bright Side-nál eldöntöttük, hogy kipróbálunk 12 népszerű trükköt a kütyüjeitekhez. Nincs másra szükség, mint egyszerű tárgyakra és némi bűvészmutatványra.

Megjegyzés: ezek a dolgok hasznosság szerint vannak felsorolva, a legmenőbb a végén lesz, szóval olvass tovább!

Hajrá!

13. Használj elemet érintőceruza helyett

Tapasztalatunk: az elem kiváló alternatívája az érintőceruzának. Az is kiderült, hogy ahhoz, hogy ez működjön, az elem negatív pólusával kell megérintened a képernyőt.

12. Állítsd fel a telefonodat egy gemkapocs segítségével

Tapasztalatunk: az okos telefon tökéletesen passzol a gemkapocshoz. Most már nyugodtan nézhetünk videót anélkül, hogy azon kellene aggódnunk, hogy el fog dőlni a mobilunk.

11. Tekerj egy kis alufóliát az ujjad köré

Tapasztalatunk: ez akkor működhet, ha kesztyűt viselsz és a képernyő nem reagál. A trükk valóban működik, így spórolhatsz a speciális okos telefonhoz való érintős kesztyűn és a kesztyűt sem kell levenned, hogy  fogadni tudj egy hívást vagy írni egy üzenetet.

10. Használj fecskendőt a nyílások tisztítására

Tapasztalatunk: levegőt fújtunk a nyílásba, de nem vettünk észre különbséget az előtte utána állapot között. Véleményünk: nem segít tisztábbá tenni a telefonod.

9. Csinálj telefon tokot lufiból

Először is fújd fel a lufit (ne teljesen, csak kb. a maximális kapacitása feléig), ezután nyomd bele a telefont: A lufi körülöleli majd a mobilodat, mint egy kesztyű.

Tapasztalatunk: működik. Ha éppen nincs kéznél egy tok (de egy lufi igen), alkalmazd ezt a trükköt.

8. Távolítsd el a képernyő karcokat fogkrémmel

Tapasztalatunk: a képernyő fogkrémmel való bedörzsölése nem segített eltűntetni a karcokat. Valójában még feltűnőbbé tette azokat. Ez a nagyon ismert netes trükk haszontalan.

7. Készíts „fotóállványt” ragasztószalagból és gumigyűrűből

Vegyél egy ragasztószalag gurigát, helyezd bele a mobilod és rögzítsd egy gumigyűrűvel. Ragaszd egy olyan helyre, ahonnan szeretnél fotót csinálni. Tapasztalatunk: Igen, működik! Ha szeretnél csoportképet lőni, de már unod a szelfiket, próbáld ki ezt.

6. Tegyél egy palack vizet a zseblámpára, hogy éjszakai lámpává varázsold

Tapasztalatunk: működik. Olvasni ugyan nem ajánlott a fényénél, de ahhoz, hogy  gond nélkül ágyba juthass, tökéletes.

5. Használj óvszert a víz alatti képekhez

Tapasztalatunk: a gumi ugyan nem ereszti át a vizet, de képernyő érzékelője sem fog működni. Végeredményben mi nem tudtunk egy víz alatti fotót sem csinálni.

4. Kép készítéshez használd a fülhallgató gombját

Dugd be a fülhallgatót, kapcsold be a kamerát és nyomd meg a gombot a vezetéken. Úgy fog működni, mint a fényképező gombja. Tapasztalatunk: olyan, mint a varázslat.

3. Csinálj nagyítót egy vízcseppel

Óvatosan helyezz egy csepp vizet a mobil kamerájára, várj egy percet, majd nézd meg az apróbetűs szöveget a kamerán keresztül.

Tapasztalatunk: működik, de a vízcsepp borzasztóan rezeg és bármely pillanatban leeshet. Sajnos nagyon kényelmetlen így olvasni, de a trükköt használhatos makro fotók készítéséhez.

2. Mentsd meg az elázott mobilod rizzsel

Tényleg eláztattunk egy telefont a trükk kedvéért!

Először is töröld meg a telefont egy papírtörlővel, vedd ki az akksiját és a SIM kártyáját. Fújasd ki a megmaradt vizet egy porszívóval. Minden részt 20 percig száríts. Végül tedd bele egy zacsó rizsbe a mobilt egy éjszakára, így a rizs felszívja a maradék nedvességet is.

Tapasztalatunk: siekrült megmenteni az „áldozatot” de a képernyő színe jelentősen kifakult és a kép elkezdett villogni. A trükk csak bizonyos mértékig működik és nem hozza vissza az okostelefon kezdeti állapotát. Ilyen esetekben érdemesebb a vevőszolgálatot felkeresi és szakértő segítséget kérni.

1. Csinálj egy klassz mini lámpát tojásjéjból

Törj fel egy tojást és tedd a héját a telefon lámpájához.

Tapasztalatunk: ez a lámpa kellemes fényt ad és segít eligazodni a sötétben.

Bónusz

Jó pár trükk totálisan működik, szóval reméljük, hogy használni fogjátok őket. De mi a helyzet, ha a telefonotok éppen lemerül, amikor keresnétek egy lufit vagy ragasztószalagot? Vannak ötletek a neten, hogyan lehet feltölteni a telefont egy perc alatt. Olyasmik, mint hogy dugd a töltőt egy krumpliba vagy almába. Szomorú, de ezek nem működnek. Van egy egyszerű tippünk: töltsd a mobilod repülő üzemmódban vagy kapcsold ki teljesen. Ez meggyorsítja a dologt, mivel a mobil nincs leterhelve más dolgokkal, mint mondjuk applikációk frissítésével.

Hirdetés

You may also like