Home Egészség & életmódEgészség 10 okos tipp, hogy elkerüljük a megfázást

10 okos tipp, hogy elkerüljük a megfázást

by Krisztina

A tél közepén, a hideg szezon derekán, lehet már túl vagyunk egy megfázáson. Annak érdekében, hogy elkerüljük a további nátha okozta kellemetlenségeket és ne költsünk egy vagyont gyógyszerekre, fogadjunk meg néhány okos tippet, ami segít elkerülni a betegségeket.

1, Tartsuk melegen a lábainkat. Erre a célra kiválóan megfelel egy puha, kötött zokni.

2, Gargarizáljunk sós vízzel naponta kétszer, tíz másodpercig, mert ez 34%-al csökkenti a vírusos fertőzések fellépését.

3, Kerüljük az aspirin és ibuprofen tartalmú szereket.

4, Kezdjünk el sportolni! Már napi 15 perces mozgással is jelentősen csökkenthetjük a betegségek kockázatát.
5, Fogyasszunk fekete teát minden nap.

6, Félórányi nyugodt TV nézés alatt, a stressz hormonok, a cortisol és az adrenalin lelassulnak és hatékonyabban győzik le a vírusokat szervezetünkben.

7, A kreatív tevékenységek, mint a varrás, hímzés immunerősítő hatásúak.

8, Elegendő és mély alvással nyert ügyünk van egészségünk megőrzésében.

9, Masszíroztassunk, mert ezalatt a jó hormonak, a dopamin és a serotonin 30%-al megemelkednek ezáltal boldogabbnak és energikusabban érezzük magunkat.

10, Reggelizzünk, mindig. A reggeli valóban a nap legfontosabb étkezése. A szervezetünk háromszor annyi gamma interferont termel, ami természetes vírusellenes anyag.

Ha megfogadjuk mindezeket a tanácsokat, nem csak a hideg hónapokban, hanem egész éven elkerülhetjük az orvost és a betegségek okozta kellemetlenségeket, levertséget, rossz közérzetet.
Helyette pedig fitten, energikusan és mosolyogva élvezhetjük az életet.

Varsányi Brigitta

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .