Home Egészség & életmód 10 dolog, amit minden párnak tisztáznia kellene házasság előtt

10 dolog, amit minden párnak tisztáznia kellene házasság előtt

by Judith

Amikor szerelmesek vagyunk, a párunkat a legtökéletesebb teremtménynek tartjuk a világon. Ez nagyon szuper dolog, de ha boldog házasságban szeretnénk élni, érdemes jobban megismernünk egymást, minden szempontból.

Az otletdivak.com  szeretne segíteni nektek, még mielőtt ellejtenétek az első közös táncotokat az esküvőn. Olvasd el végig figyelmesen: van egy alapvető igazság a legvégén a házas életről.

  1. Hobbi és szabadidő

A családi értékek a művészi hajlamú embereknek kissé nehézkes téma. De a házas élet nem egy ítélet. Ha a házasság előtt mindketten érdeklődtök a másik hobbija iránt (nem számít, hogy az Zumba vagy extrém autósport), a közös lelkesedés közelebb hoz majd titeket a jövőben.

  1. Előnyök és hátrányok

Néha évekig is eltarthat, mire megismerjük a párunk hibáit, de vannak olyan párok, akik szeretik már a kapcsolat elején tisztában lenni a hátrányokkal is. Minél hamarabb meg tudod ítélni a párod jó tulajdonságait és elfogadni a hátrányosakat, annál jobb. Sokkal nagyobb esélyed van így elkerülni a csalódást.

  1. Szülők, gyerekek, kisállatok

Íme a fontos kérdések: Hány gyereket akarsz és mikor lenne a legalkalmasabb rá az idő? A szüleiddel akarsz élni vagy külön? Egy macskát akarsz vagy egy egész tucatot? Az utolsó kettőt egész könnyű megbeszélni, de ha a párod csak 10 év múlva akar gyereket és ráadásul csak egyet, miközben te nagy családról álmodsz, akkor érdemes újragondolni a dolgokat.

  1. Pénz

A szerelmesek általában különösebb elemzés nélkül osztják meg a költségeket. Azonban a keresetek összege eléggé különböző manapság. A romantikus költekezéseket nem is kell túlságosan vizsgálni, azonban, ha arról van szó, hogy egymást támogatjátok anyagilag, érdemes az egyensúlyról szót ejteni és lefektetni néhány szabály, amely mindkettőtök számára kényelmesebé teszi a dolgot.

  1. Szex

Még a legszenvedélyesebb pároknál is előfordul néha, hogy különböző dolgokra vágynak és másról fantáziálnak. Próbáljátok megvizsgálni egymást, ahelyett, hogy veszekedtek és mellébeszéltek. Jót fog tenni, ha megtudtok pár kis titkot egymásról. Érdemes dokumentumfilmeket is nézni és kipróbálni magatokat a témában. Persze egy üveg jófajta borról se feledkezzetek meg.

  1. Prioritások, hagyományok és vallás

A szakértők azt állítják, hogy a vallásból és a hagyományokból fakadó konfliktusok a gyermek születése után kezdődnek. Mindkét szülő, olyan kulturális hátteret akar nyújtani a gyermekének, amelyet ő a legjobbnak ítél. Ez a háttér eltérhet a két szülőnél, szóval jó ötlet egy tervet készíteni a fő irányról a gyermek jövőjét illetően.

  1. Bizalom és féltékenység

Néhányan megkérdőjelezik, hogy a bizalom létezik vagy sem, de mindenképpen egy szükséges ahhoz, hogy jól működjenek a dolgok. Jobb előre megvitatni a kényes kérdéseket. Ugyanaz a véleményetek a monogámiáról, arról, hogy hogyan szabad viselkedni egy buliban vagy a munkahelyi utazásokról? Ha tudjátok, hogy kit mi tesz féltékennyé, sokkal egyszerűbb tapintatosnak lenni.

  1. Viták

Semmi értelme szándékosan vitatkozni, de az rendjén van, ha megvizsgáljátok a párotok reakcióját, arra az esetre, ha az övé nem egyezne a tiétekkel. Nem lesz komolyabb vita, ha előre alkottok konfliktuskezelő szabályokat. Törjetek tányért, menjetek át egy másik szobába vagy írjátok ki magatokból, ha az segít.

  1. Szeretet nyelvek

Ötféle szeretetnyelv létezik. Ezek a szolgálat, megerősítés/elismerés, minőségi idő, ajándékozás és érintés. Ha van egy fontossági sorrendetek az említettekből, akkor képesek lesztek majd a legfontosabb dolgokra koncentrálni.

  1. A jövőtök

Hogyan látjátok a jövőt? A „boldog kép” mindkettőtök számára hasonló? Miért nem játszotok egy kicsit? Vegyetek egy darab papírt és felváltva rajzoljatok le mindent, amit együtt szeretnétek csinálni a jövőben. Lehet bármi: házasság, ház, gyerekek, utazás, stb. A közös játékok és kutatások közelebb hoznak egymáshoz és segítenek fejleszteni a kapcsolatotokat.

És végül, az alapvető igazság a házasságról

Érts meg, hogy a házasság arról szól, hogy ezentúl egy másik emberrel fogod megosztani az életedet. Nem számít, hogy mekkora teret hagytok egymásnak, mindig ott lesz egy férfi vagy egy nő az életetekben, akit társatoknak választottatok és ez bizonyos szinten a végét jelenti a házasság előtti szabadságotoknak. De ez nem egy rossz dolog.

Hirdetés

You may also like