Home Egészség & életmódEgészség Természetes gyógymódok ízületi bántalmakra, amik valóban hatnak!

Természetes gyógymódok ízületi bántalmakra, amik valóban hatnak!

by Brigitta

Amerikában a Center for Disease Control and Prevention jelentése szerint a 2010-2012 közötti időszakban vizsgált, körülbelül 52.5 millió embernél diagnosztizáltak ízületi problémákat.

A fiatalok sem kivételek. A statisztika szerint mintegy 294.000 gyerek szenved izületi gyulladásos betegségben az Egyesült Államokban. Sajnos ezek a betegségek kellemetlen tünetekkel járnak, de sokan nem is tudják, hogy természetes orvoslással enyhíthetők, vagy megszüntethetőek a problémák.

1.Gyömbér

Gyömbér jól ismert gyulladás gátló tulajdonságokkal bír, ezt számos tanulmány megerősítette. Napi 4 csésze gyömbér tea érezhető pozitív változást okoz.

2.Magnézium

Ez az ásványi anyag csontképző és csontépítő folyamatoknál játszik fontos szerepet. Azoknál a betegeknél ahol izületi problémák vannak érdemes az étkezéskor természetes alapanyagokkal bevinni a vitamint, mint a bab, dió és a sötét levelű zöldségek.

3. Reggel fürdő

A forró reggeli fürdő, segít enyhíteni az ízületi fájdalmakat a nap hátralévő részében, csak úgy mint az  ágy melegítő

4. Kurkuma

A kurkumin bizonyítottan hatékonyan enyhíti arthritis gyulladás.

5. Olívaolaj

a hidegen sajtolt szűz olívaolaj,  gyulladáscsökkentő enzimeket tartalmaz, mint az ibuprofen.

6. Fogyasszunk több halat

Több kutatás bizonyította, hogy a fokozott hal fogyasztás, a benne lévő Omega-3 és omega-6 zsírsavak segítségével, csökkenti az ízületi bántalmakat.

7. Viseljen kesztyűt, ágy

Furcsának tűnhet, de a kezek melegen tartása megakadályozza az arthritis okozta kellemetlen szúró fájdalmat. A kéz vagy láb nem duzzad meg és kellemesebbé teszi a napot.

8. Citrus

Az ízületi problémák kezelésekor mindenképpen fogyasszunk sok citrus félét. A magas C-vitamin tartalom a gyümölccsel könnyebben épül be a szervezetbe és jótékony hatással van a szervezet regenerálódására is.

Hirdetés

You may also like