Home Egészség & életmód Rosszul használod a hajbalzsamot! Kevesen tudják, de erre is jó!

Rosszul használod a hajbalzsamot! Kevesen tudják, de erre is jó!

by Judith

Nem a hajbalzsam lesz az első dolog és valószínűleg nem is az utolsó, amiről kiderül, hogy tervezett funkcióján kívül még sok más dologra is használható. Biztos elsőre furcsa elhinni, de nem csak a hajadra kenheted. Alkalmazhatod a bőrödre, de még a cipőd ápolására is.

 

Lássuk, hogy mi mindent nyújthat még nekünk ez a mindennapi szépségápolási termék.

Ha a kezeden, a körmödnél a bőrt száraznak berepedezettnek találod, kenj rá némi hajbalzsamot, finoman dörzsöld bele és azonnal látni fogod az eredményt. Puha és bársonyos lesz.

Nem kizárólag a nedves hajra lehet felvinni a balzsamot. Ha azt tapasztalod, hogy a hajad összegubancolódott és nehéz kifésülni, egy spricnis flakonba tegyél egy kevés balzsamot, majd engedd fel vízzel és fújd a hajadra. Máris könnyebb lesz kifésülni.

A sebtapasz eltávolításának fájdalmát azt hiszem, senkinek nem kell bemutatni, de erre is van egy jó megoldás. Fogd a balzsamodat, kend ét vele a tapaszt, és ha sikerül, valamennyire alá is kenj egy picit. Sokkal könnyebb lesz leszedni.

Ha rendszeresen sminkelsz és szeretnéd, ha a smink ecseteid jó állapotban maradnának, nedvesítsd be a pamacsot, kenj kevéske balzsamot a szálakra és hajad így megszáradni. Úgy működik, akár a hajnál.

Kivagy attól, hogy egy ruhadarab vagy sál levétele, vagy felvételekor elektromossá válik a hajad? Nehéz kezelni, az biztos. Viszont ha nyomsz egy kevés balzsamot a tenyeredbe, összedörzsölöd, és így a kezeddel átsimítod a hajad, mindjárt megoldódik a problémád.

Nem sikerül levenni a gyűrűdet? Nem gond! Kenj balzsamot az ujjadra, dörzsöld a gyűrű körüli részre, majd kezdd el forgatni és utána óvatosan lehúzni. Hidd el, könnyebb lesz.

Kifogytál a borotvahabból, de anélkül nem akarsz nekikezdeni a műveletnek? A krémes hajbalzsam megint a megmentésedre siet. Kend be vele az érintett területet és már kezdheted is a borotválást. Emellett borotválkozás utáni krémként is segíthet megelőzni a viszketést és a gyulladt szőrtüszőket.

Ha fürdőzésre szánod el magad, tegyél a vízbe belőle egy keveset és olyan pihe puha  és selymes lesz utána a bőröd, mint még soha. Figyelj, hogy ne vidd túlzásba a mennyiséget.

Extrán jó, hogy még a cipők ápolásához is lehet használni. Ha télen azt tapasztalod, hogy a só kiült a cipőd anyagára, kend be hajbalzsammal. Ugyanakkor megelőzésképpen is használhatod, hogy elkerüld a foltokat.

Hirdetés

You may also like