Home Egészség & életmód Minden szarkalábad eltüntethető fillérekből! Íme 3 jól bevált módszer!

Minden szarkalábad eltüntethető fillérekből! Íme 3 jól bevált módszer!

by Krisztina

A kor sok változást okoz a testen, de legfőképpen az arcon, a ráncok megjelenésével. Ez alól pedig a szarkalábak sem kivételek, már a 30-as évekhez közeledve a finom kis apró vonalak szinte mindenkinél megjelennek.

Ennek fő oka a kollagén és az elasztin termelésnek a csökkenése, amelyek a bőr rugalmasságában játszanak fontos szerepet. Más tényezők is befolyásolhatják a ráncok megjelenését, mint például a túlzott napozás vagy szolárium, a helytele táplálkozás, nem elegendő folyadék bevitel, a dohányzás, az alkohol és a stressz is.

Ha mi is szarkalábakkal küzdünk, nem kell a legdrágább kozmetikumokat megvásárolnunk, van ettől jóval olcsóbb, természetesebb és egyszerűbb módszer is az eltüntetésükre.

1. Tojásfehérje

A tojásfehérje tele van fehérjével, amely serkenti a kollagéntermelést, ami a bőr rugalmasságáért felelős. Keverjünk habosra egy tojásfehérjét és alkalmazzuk a szem körül. Hagyjuk hatni 10 percig, majd hideg vízbe mártott vattával töröljük le. Heti 2 alkalommal használjuk ezt a kezelést.

2. Kókuszolaj

Gazdag, gyógyító hatással rendelkezik, hidratál, E-vitaminban gazdag, amely hidratálja a bőrt és táplálja a bőr sejteket és a szöveteket. Sőt, linolsavat is tartalmaz, amely a sérült bőrszövetek regenerálódását is elősegíti. Nagyon egyszerű a használata: minden lefekvés előtt néhány csepp kókuszolajat masszírozzunk a szem köré és egész éjszakán át hagyjuk hatni.

3. Ricinusolaj

Ez a természetes bőrápoló rendkívül hatékony módon lágyítja a bőrt, csökkenti a szarkalábak megjelenését, eltünteti a ráncokat és a finom vonalakat. A kókuszolajhoz hasonlóan kell alkalmazni.

Hirdetés

You may also like