Home Egészség & életmódEgészség Kenj körömlakkot a talpadra! Hasznosabb, mint gondolnád!

Kenj körömlakkot a talpadra! Hasznosabb, mint gondolnád!

by Zsani

Drága gyógyszerek helyett érdemes kipróbálni a filléres alternatív módszereket. Ezek a bámulatos háziszerek szó szerint csodát tesznek a bőröddel,…

Drága gyógyszerek helyett érdemes kipróbálni a filléres alternatív módszereket.

Ezek a bámulatos háziszerek szó szerint csodát tesznek a bőröddel, és megszabadítanak a szemölcsöktől.Mintegy mellékhatásként az öregségi foltokat is halványítják.

Még a gyakran kiirthatatlannak hitt szemölcs ökis könnyedén eltüntethetőek az alábbi gyógymódok segítségével.

Mézes borogatás
Tisztítsuk meg a felületet, ahol a bőrproblémánk található, kenjük be egy kevés mézzel, majd kössük be, vagy ragasszuk le egy sebtapasszal. Hagyjuk így 24 órán keresztül, majd ismételjük meg a műveletet.

Az almaecet is csodákra képes
Még a legmakacsabb a szemölccsel is felveszi a harcot. Kenjük be a bőrfelületet egy kevés almaecettel, majd kössük le, és hagyjuk így egy éjszakán át. Minden nap ismételjük meg a kezelést néhány héten keresztül, míg eltűnik a bőrproblémánk.

A banánhéj is titkos fegyver
Könnyedén megszabadulhatunk vele a szemölcstől. A banánhéj belső fehér felével dörzsöljük át a szemölcsöt alaposan naponta többször, majd egy sebtapasz segítségével rögzítsünk rá egy kisebb darabot. Egy idő után a banánhéjnak köszönhetően könnyedén elmúlnak a szemölcsök. Fontos, hogy csakis bióbanánt használjunk.

Színtelen körömlakk
Kend be a megmosott, szárazra törölt testrészen lévő szemölcsöt színtelen körömlakkal kora reggel, majd este, lefekvés előtt és hagyd megszáradni. Egy-két héten belül csodás eredményt tapasztalsz majd.

A szódabikarbóna is segít
A szódabikarbóna fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatóanyagai segítenek legyőzni a szemölcsöket okozó vírusokat és baktériumokat.

Keverjünk össze egy teáskanál fehér ecetet annyi szódabikarbónával, hogy egy sűrű krémet kapjunk! Napi kétszer kenjük be vele a szemölcsöket (reggel és este)!

Szódabikarbóna és ricinusolaj keverékét is használhatjuk: kenjük a szemölcsre és ragasszuk le! Hagyjuk a bőrön egy éjszakán át, majd reggel távolítsuk el! Ismételjük pár napig, amíg a szemölcs el nem tűnik!

Sebtapaszos módszer
Egy másik hatékony módszer lehet, ha egyszerűen több napon keresztül egymás után leragasztjuk a szemölcsöt sebtapasszal, hiszen alatta felpuhul a szemölcs, és jobban el lehet távolítani majd.

Titkos fegyver: a fokhagyma
A kötés alá tehetünk egy kisebb szelet friss fokhagymát is, ezt kétnaponta cseréljük addig, amíg a szemölcs elmúlik.

Forrás

Hirdetés

You may also like