Home Egészség & életmód Így használták nagyanyáink a disznózsírt a szépségápolásban!

Így használták nagyanyáink a disznózsírt a szépségápolásban!

by Krisztina

A nagyi nem használt vegyszerekkel dúsított arckrémet, na, de nem is járt annyit orvoshoz mint mi, nem volt allergiás, nem volt karikás a szeme, és szarkalábakkal sem küszködött már harminc évesen. Hogy mi volt a titka? Elárulta. A drága jó nagyi, jobb híján disznózsírral kenegette az arcát.

A sertészsír összetételében sokkal közelebb áll az emberi bőr szerkezetéhez, mint a laborokban előállított kozmetikai termékek.

A sertészsír pozitív tulajdonságai:

  • ránctalanító hatása van
  • tonizálja az arcbőrt, és fiatalossá varázsolja
  • csökkenti a rosacea, és az ekcéma tüneteit
  • segítségével elkerülhető a téli kiszáradás
  • megakadályozza a pattanások kialakulását

Töltsünk meg egy kis tégelyt disznózsírral, és használjuk rendszeresen az éjszakai krém helyett. A sertészsír szerkezetileg nagyon hasonlít az emberi bőr szerkezetéhez, éppen ezért jó hatással van a pH-egyensúly fenntartására is. Gyengéden ápolja a bőrt, segít megelőzni a csúnya pattanások, aknék kialakulását is, nem tömíti el a pórusokat.

Igen magas a D-vitamin tartalma, ezért segítségével a barnás bőrelszíneződésektől is megszabadulhatunk. Elősegíti a kollagén termelődést, sok benne az omega3- zsírsav, az A-, és az E-vitamin. Figyeljünk azonban oda arra is, hogy biodisznózsírt vásároljunk, mert a kereskedelemben kapható zsírok gyakran más hidrogénezett összetevőket is tartalmaznak.

Hogyan alkalmazzuk?

Este tisztítsuk le jól az arcunk, és a nyakunk, majd kenegessük be egy vékony rétegben disznózsírral. Reggel, amit nem szívott be a bőrünk, töröljük le.

Hirdetés

You may also like