Home Érdekes! Hogyan távolísd el a gyertya viaszt?

Hogyan távolísd el a gyertya viaszt?

by Brigitta

A gyertya fényét mindannyian szeretjük. Nyugalmat áraszt a pislákoló barátságos fénye, de előfordul, hogy az olvadt viasz rákerül olyan felületekre ahonnan bosszantó eltávolítani vagy eddig nem is sikerült.

Próbáld ki ezeket a tippeket:

Ha festett falról szeretnénk eltávolítani maradék nélkül akkor vessük be a hajszárítót. Állítsuk közepes fokozatra és ahogy a viasz felmelegszik, szépen elválik a faltól.

Világos ruhára cseppent a viasz? A viasz melegítése itt is segíthet, de vigyázzunk arra, hogy melegítéskor a folt legyen lefele és a ruha másik oldaláról melegítsük, máskülönben még jobban beleolvad az anyagba. Ha így sem sikerül, akkor kis mennyiségű alkoholt is használhatunk, de ezelőtt mindenképp próbáljuk ki egy kevésbé látható részen, nehogy nagyobb kárt okozzunk.

Fa felület esetén is a hajszárítót alkalmazzuk, majd ha sikerült eltávolítani, utána bútorfényesítő viasszal kenjük át a felületet mert a viasz alatt megfakulhat a fa.

Üveg felületnél a hajszárító mellett használhatjuk a hűtőszekrényt is. A hidegbe megdermed a viasz és egy óvatos kaparással egyben lejön a felületről.

A hajad lett viaszos? Az olló helyett próbáld meg a nedves meleg rongyot vagy az oliva olajat. Valamelyik tökéletesen eltávolítja majd a nem kívánatos viaszt.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .