Home Egészség & életmódEgészség Erre a 10 egészségügyi probléma, amire jobb a banán, mint bármilyen orvosság

Erre a 10 egészségügyi probléma, amire jobb a banán, mint bármilyen orvosság

by Judith

A banán a egyik legegészségesebb gyümölcs a világon. Először is, ez a trópusi gyümölcs egy valódi tárháza az ásványi anyagoknak és vitaminoknak, amelyek támogatják az egészségedet többféle módon is. Plusz, olyan egyedi íze van, aminek aligha lehet ellenállni.

A banán számos gyógyhatással bír. Napi fogyasztása sok egészségügyi problémánál segíthet, mint pl.:

  • Reggeli rosszullét
  • Vakság
  • Cukorbetegség
  • Csontritkulás
  • Depresszió
  • Veserák

Ezek a rendszeres banánfogyasztás jótékony hatásai:

1. Hozzájárul a megfelelő emésztéshez

A banánban sok rosst van, ami hatékony segítség az emésztési nehézségeknél és a székrekedésnél, azáltal, hogy szabályozza a bélmotilitást.

2. Kontrollálja a vércukor szintet

A banán szabályozhathatj a cércukor szintet és különösen előnyös cukrobetegségben, Emellett segít a depresszió és a PMS (premenstruációs tünetegyüttes) tüneteinek legyőzésében és javítja a közérzetet.

3. Megelőzi a kalciumhiányt

Véedlmet nyújt a kalcium hiány kialakulásával szemben. Amellett javítja az ásványi anyag felszívódását a csontokba és fogakba, ezzel erősítve azokat.

4. Okosabbá tesz

Köszönhetően a magas kálium tartalmának (a kálium nélkülözhetetlen ásványi anyag a megfelelő agyi működéshez), a banán javítja a szellemi teljesítményt.

5. Megelőzi a veserákot

Azáltal, hogy hozzájárul a kalcium felszívódásához, csökkenti a vesekő kialakulásának kockázatát, védelmet nyújt a veserákkal szemben. Javítja a fogak és csontok egészségét és védelmet nyújt a pigment elfajulással szemben.

6. Küzd a vérszegénységgel szemben

A banán gazdag vasforrás, amely javítja a vérértéket, ezért jótékony hatása van a vérszegénységgel szemben.

7. Növeli az energiaszintet

A napi banán fogyasztás jelentősen növeli az energiaszintet. Ha 1 vagy 2 banánt megeszel edzés előtt, elegendő energiád biztosít a mozgás alatt.

8. Védelmet nyújt a szívinfarktus és a sztrók ellen

Köszönhetően a magas kálium és az alacsony nátrium tartalmának, a banán rendszeres fogyasztása a szívroham és a sztrók kockázatát is csökkenti.

9. Segít a depresszió elleni küzdelemben

Magas triptofán tartalmú, amely szerotoninná alakul a szervezetben. A szerotonin egy agyi ingerületátvivő anyag, amely szabályozza a hangulatot.

10. Csökkenti a gyulladást

Végül, de nem utolsósorban a banán magas B6-vitaminban, amely csökkenti az ízületi gyulladást. Segít a 2-es típusú cukorbetegség elleni küzdelemben, stimulálja a fehérvérsejtek termelődését és javítja az idegrendszer állapotát.

Hirdetés

You may also like