Home Egészség & életmódEgészség Ha neked is van ilyen kis csomó a nyakadon, a hátadon, vagy a füled mögött, akkor erről tudnod kell!

Ha neked is van ilyen kis csomó a nyakadon, a hátadon, vagy a füled mögött, akkor erről tudnod kell!

by Brigitta

Sokunk nyakán vagy fülén vannak aprócska kitüremkedések, amik legtöbbször ártalmatlan kis csomók. Természetesen mint megannyi tünetre, ezekre is léteznek természetes módszerek, de nézzük mi is ez valójában.

Az epidermális ciszták gyakori, lassú növekedésű csomó, amelyek bőrszerű anyagból felépülő vékony tasakokból, és a benne elhelyezkedő, a bőr által kiválasztott, túrószerű anyagból állnak.

Az epidermális ciszták – melyeket gyakran (helytelenül) faggyú cisztának neveznek – bőrszínű képletek, amelyek nagysága 1,5 – 5 cm lehet. Bárhol előfordulhatnak, de leggyakrabban a hajas fejbőrön, a háton és az arcon jelennek meg. Hajlamosak tömörré válni; a bőrben könnyen elmozdíthatók. Egészen addig nem fájdalmasak, amíg el nem fertőződnek, vagy be nem gyulladnak.

A nagyobb ciszták injekcióval végzett érzéstelenítés után sebészi úton kerülnek eltávolításra. A vékony tasakot egészben kell eltávolítani, különben visszanő a ciszta.

Mivel a napsugárzás serkentheti az epidermális ciszta növekedését, így világos bőrű embereknek tanácsos a napfényt kerülniük, illetve javasolt védőruha és fényvédők alkalmazása

Mutatunk pár természetes gyógymódot amivel eltüntetheted:

Almaecet: 1 héten át minden nap fáslizza be az érintett területet egy almaecettel átitatott kendővel. Hagyja rajta legalább 1-2 órán át.

Epsom só: tegyünk a fürdővízbe néhány kanál epson sót, majd élvezzük áldásos hatását.

Aloe Vera: Kezeljük a felületet a kivonattal, vagy igyunk Aloe tartalmú italt.

Tej: Tegyen egy teafiltert egy bögre tejbe. Áztassa egy éjszakán át majd tegye a cisztára. Varázslatos gyorsasággal csökkeni fog a felülete.

Méz: Kösse be úgy az érintett felületet, hogy egy éjszakán át tudja borogatni és a siker nem marad el.

Hirdetés

You may also like