Home Érdekes! Ha elolvasod ezt a cikket, többé te sem dobod majd el a dinnye magját!

Ha elolvasod ezt a cikket, többé te sem dobod majd el a dinnye magját!

by Brigitta

Nincs is jobb, mint zavaró körülmények nélkül beleharapni a édes, leves, dinnyébe. De még ha ki is pöckölöd evés közben a görögdinnye apró fekete magvait, akkor sem kellene a kukában végezniük!

Ezek a szemecskék ugyanis valóságos házipatikát rejtenek!

A legtöbb fontos vitamin mellett számos, egészséget támogató hasznos anyag található a görögdinnyemagjában, így például riboflavin, foszfor, kalcium és cink.Akkor se dobd ki tehát a magokat, ha nem eszed meg a dinnyével együtt!

Inkább gyűjtsd össze, mert az egészségedet szolgálhatja!

És hogy mi legyen ez után a dinnyemaggal? Például megpiríthatod, és csipegetheted úgy, mint a tökmagot. Íze kellemesen fűszeres, de nemcsak finom, hanem egészséges is: egyensúlyt teremt a bélflóra higiéniájában.

Fogyaszthatod tea formájában is. Kiváló vízhajtó, és áldásos hatásának következtében

felgyorsítja az emésztést, beindítja és felpörgeti a fogyást!

Továbbá ezt a forrón vagy hidegen is fogyasztható italt prosztatagyulladás megelőzésére és kezelésére is használják. A dinnyemagtea nagyon hatásos magas vérnyomás esetén is!

Görögdinnyemag tea

Hozzávalók:

– 5 evőkanál nyers görögdinnyemag – 1 liter hideg víz

Így készítsd:

Egy mozsárban törd minél apróbbra a magokat, majd az aprítékot hideg vízzel tedd fel forrni. 45 percen át alacsony lángon hagyd gyöngyözni a teát, majd szűrd át a levet. Naponta háromszor 1 pohárral igyál belőle.

Görögdinnyemagos tejital

Hozzávalók:

– görögdinnyemag – sovány tej

Így készítsd:

Szárítsd meg a magokat a sütőben, és őröld meg. Az így kapott maglisztet 1:10 arányban keverd össze tejjel.

Hatása:

Naponta két csészényi dinnyemagos tejital fogyasztása javasolt speciális bélbetegségek, például bélférgesség esetén. A nyári forróságban sajnos sokkal könnyebben kaphatunk ilyen jellegű fertőzést, és legtöbbször nem is tudunk róla! Így aztán olykor érdemes akár megelőzés jelleggel is bevetni a dinnyemagos tejitalt. Ebben az esetben elegendő alkalmanként egy-egy csészével fogyasztani.

 

Hirdetés

You may also like