Home Ezotéria Ezt üzeni a tudatalattid. Fejtsd meg az álmaid!

Ezt üzeni a tudatalattid. Fejtsd meg az álmaid!

by Krisztina

Ha úgy érzed sokszor, hogy az álmaid valamit próbálnak üzenni neked, akkor nem tévedsz!

 

Minden éjszaka, amikor mély álomba szenderülünk, a tudatalattink azonnal el kezd dolgozni és üzenni próbál felénk.

Lehunyod szemed és tobozmirigyed máris tudja a dolgát, melatonin-nal árasztva el idegrendszered elszenderedsz, és tested-elméd megpihen.

Életünk közel egyharmadát töltjük alvással, felfüggesztve éberségünket ideig-óráig és lehetőséget adva szervezetünknek, hogy újra feltöltse sejtjeit energiával és készen álljon egy újabb nap kihívására.

Mi is történik alvás alatt?

Az agyi aktivitás megváltozik, melyeket az agy elektromos hullámai elcsendesülnek és kezdetét veszi az alvási ciklus. Egy alvási ciklus átlagosan másfél, két óra és ez alatt 5 különböző fázis zajlik le, melyeket a szemmozgások függvényében különböztetnek meg. A REM (Rapid Eye Movement) az alvás azon fázisa, melyhez gyors szemmozgás és más élettani változások is társulnak, mint az izomzat maximális elernyedése, a légzés és szívverés felgyorsulása.

Miért váltódnak ki ezek az elváltozások?

Mert ekkor születnek az álmaink. Testünk belép egy más Univerzumba a realitás egy másik síkjára, az álmok birodalmába. A tudatos állapot valósága és az álomvilága szubjektív realitása egymással állandóan kapcsolatban vannak és egymásra jelentős hatást gyakorolnak.

Az álmoknak jelentős szerepe van a lelki egyensúly megtartásában azáltal, hogy képesek megszabadítani a tudatalattiban felgyűlt kaotikus információhalmaztól, gondolatoktól, érzésektől.

Mi a mozgatórugó?

Álmaink mozgatórugója leggyakrabban egy erős vágy, amelyet mivel tudatosan nem éljük meg, ezért elnyomjuk. Az egyensúlyi állapot megteremtéséhez viszont csökkentenie kell lelkünknek a nyomást ezért az álom lehetőséget ad, ezen vágyak virtuális megélésére.

Másik mozgatórugója az elfojtott félelmeink, melyekkel álmaink gyakran drasztikusan és kíméletlenül szembesítenek.
Álmainkat nemcsak saját tudatalattinkból, hanem a kollektív tudatalattiból is merítjük ahol kortól, helytől, kultúrától függetlenül hasonló tudatrészek vannak jelen. Ez a mesék, legendák, mítoszok világa ahol nemcsak önmagunk, hanem az egész emberiség tudatalattijával kapcsolatba kerülünk.

Az álmok világa egy kreatív világ is, ahol a lelkünk és elménk alkot segítve személyiségünk fejlődését és hozzájárul önismeretünkhöz.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .