Home Egészség & életmód Ez történne a testeddel, ha nem innál 1 hónapig kávét!

Ez történne a testeddel, ha nem innál 1 hónapig kávét!

by Brigitta

Ha rendszeresen kávézol, biztos hallottad már, hogy vissza kellene venned a mennyiségből, hiszen a kávé nem tesz jót a bőrödnek. De vajon mi az igazság? Mi történik, ha abbahagyod a koffein napi fogyasztását?

Igaz, hogy ha nagyon nagy mennyiségben viszel be a szervezetedbe koffeint, a hormonjaidat megzavarhatja, és több olajat termelhet a bőröd. Ezt viszont túlzás lenne összekeverni azzal, mikor csak napi 1-2 kávét iszol meg.

Ha nagyon zsíros a bőröd, esetleg hirtelen túl sok pattanás alakult ki rajtad, a bőrgyógyászok azt javasolják, hogy próbáld ki, hogy egy hónapig egyáltalán nem iszol kávét, vagy ha nem bírod ki, legalább csak kétnaponta fogyassz egyet, de mindenképp tej és cukor nélkül, hiszen köztudott, hogy ezek tényleg ártalmasak a bőrödre. Figyeld meg, hogy szépül-e tőle a bőröd vagy sem néhány hét alatt.

Ha nem lesz jobb a helyzet, továbbra is folytasd a kávéivást, de tartsd be a normális, azaz napi 1-2 bögre mennyiséget.

Amennyiben jobb a helyzet, iktass be néha egy néhány hetes kávémentes időszakot, de ne vond meg magadtól teljesen a koffeint, hiszen a testedre jó hatással van, csupán nem szabad túltelítődni vele.

Érdemes tudnod, hogy a kávézacc nagyon jótékony hatással van a bőrödre, ha külsőleg alkalmazod. Az arcbőrt felfrissíti, élénkebbé teszi, és a sötét karikákat is gyorsan eltünteti. Ha a combodat, fenekedet dörzsölöd át vele rendszeresen, és csökkented vele a narancsbőr mennyiségét. Ha úgy döntesz, hogy kipróbálod a kávé mentes hónapot, külsőleg akkor is alkalmazd a zaccot bőrradírként vagy pakolásként!

 

Hirdetés

You may also like