A lenmag használata a modern táplálkozásban továbbra is fontos szerepet tölt be. A feldolgozatlan lenmag a feldolgozott élelmiszerek sokaságában a legmegbízhatóbbak egyikévé vált.
Fogyasztásával a szervezet hozzájuthat az egyik legtisztább tápanyagforráshoz, hogy el tudja látni magát a legfinomabb esszenciális zsírral. Szervezetünk sejtjei, amelyek lenolajat tartalmaznak, sokkal ellenállóbbak és kevésbé sebezhetők lesznek, mint a közönséges zsírokkal ellátott test.
Gondolkodott azon, hogy mi történik a szervezetében, ha minden nap lenmagot fogyaszt?
A benne található Omega-3 zsírsavak csodálatos hatással lesznek az egészségünkre
A lenmag 50%-al csökkenti a koleszterin-szintet!
Csökkenti a triglicerid szintet is 25-60%-al!
Jótékony hatása segít megelőzni a cukorbetegséget
Három evőkanál lenmagolaj annyi omega-6 és omega-9 zsírsavat tartalmaz mint 0.5kg hal.
Rostokban gazdag, így kedvező hatással van az emésztésre.
Ez persze nem egy átfogó lista a lenmag kedvező tulajdonságairól, de talán a legfontosabbak. Elősegíti az általános jó közérzetet. Tehát érdemes mindenkinek felvenni a listára, ha még nem tették volna, és fogyasszanak heti rendszerességgel ebből a hasznos magocskából.