Home Egészség & életmódEgészség A citromos víz nagy hátránya, amiről senki sem beszél és amit sehol sem lehet olvasni!

A citromos víz nagy hátránya, amiről senki sem beszél és amit sehol sem lehet olvasni!

by Krisztina

A citromos víz előnyeiről már nagyon sokat hallhattunk és olvashattunk, hosszú idők óta csak erről beszél mindenki. Habár hasznos és egészséges valóban, de ezzel egyidejűleg vannak hátrányai is, amikről nem árt tudnunk, mielőtt szánkhoz emelnénk a poharat!

Lássuk, milyen hátrányai vannak!

1. Fogak

Sokan tudják, hogy a savas citrusfélék nem tesznek jót a fogaknak és ez nincs másképp a citromos vízzel sem! Mivel a citrom nagy mennyiségű citromsavat tartalmaz, ezért ha nem figyelünk és túlzásba visszük a fogyasztását, súlyosan károsíthatjuk vele a fogzománcunkat.

2. Mellékhatásai

Ha károsodnak a fogzománcok, a fogaink elszíneződhetnek, elveszíthetik fehérségüket. A fogzománc sérülését leginkább abban vehetjük észre, hogy fogaink széle átlátszóvá változik és fogaink érzékennyé válnak a hidegre és a melegre.

3. Hidegen vagy melegen igyuk?

Bár sok helyen azt tanácsolják, hogy langyos, vagy kissé meleg formában igyuk, ezt mégsem ajánljuk. Mégpedig pontosan a fent leírtak miatt, mivel a meleg víz hatására a citrom még nagyobb citromsavat enged ki magából.

4. Fogmosás!

Bár erről senki nem beszél, de citromos víz fogyasztása előtt és után 30 perccel tilos fogat mosni! A fogkefe ugyanis még jobban roncsolná a meggyengült fogzománcot – és ugyanez igaz a narancsra is, ha a citrusféléket nézzük.

Mi a megoldás?

Mindenképp hideg vízzel fogyasszuk és ha tehetjük inkább szürcsölgetve, vagy szívószállal igyuk, hogy minél kevesebb százalékban érintkezzen a fogainkkal.

Habár a nyálunkban is marad majd citromsav, de ez mégis kisebb mennyiségű lesz, mintha a szájüregünk találkozna vele közvetlenül.

Hirdetés

You may also like