Home Egyéb Bemutatkoznak a Battila & BenceCsalar szemüvegek!

Bemutatkoznak a Battila & BenceCsalar szemüvegek!

by Kaulics Viola

Nem mindennapi programra invitálunk benneteket, ugyanis április elsején eljön végre a nap és Budapesten is bemutatkoznak a Battila & BenceCsalar szemüvegek! Bakó Attila, a Battila concept eyewear megálmodója és Csalár Bence divatújságíró és blogger itthon először alkottak meg egy egyedülálló művészet inspirálta kollekciót, amely kreatív kiteljesedésük záloga és a művészetbe vetett hitük bizonyítéka.

A nyolc alkotás négy művészeti irányzatot ölel fel és kíván reflektálni azok felismerhető stílusjegyeire, az adott műfaj jeles képviselőinek ikonikus alkotásaira, megidézve azokat inspirációs forrásként. A giccsre, gesztusfestészetre, konstruktivizmusra és koceptualizmusra épülő kreációk egy nemzetközi mintán alapuló prezentáció keretein belül kerülnek bemutatásra a Tesla.kult falai között. Az eseményen rengeteg meglepetéssel készülnek nektek és azt követően pedig a Tesla Budapest Klubban folytathatjátok az estét egy after party formájában.

batilla-szemuvegek-2Bence magazinunknak elmondta, hogy Pierre et Gilles alkotásainak pikáns kisugárzása és szakrális látványvilága egyaránt hatott rájuk a tervezés és készítés során – csakúgy, mint Jeff Koons szikrázó és részletgazdag művei.

A Swarovski kristályokkal díszetett duplakeretes szemüveget füst arannyal borított acetát „kristályok” ékesítik, amelyek kétségtelenül a giccs valódi ízét adják az alkotáshoz. A később prezentált második modell a konstruktivizmus gyermekeként látott napvilágot; olyan nagy művészek híres alkotásai inspirálták, mint Kazimir Malevich és Piet Mondrian.

A víztiszta megfestett acetát darabok viseléskor fedik egymást, és szemeinknek egy egészen elképesztő élményt nyújtanak. Általa a festmények mögé tekinthetünk, hogy megtapasztaljuk a művészet mögött rejlő varázslatot.

A nagyobb fekete konstruktivista szemüvegre ugyanaz az inspirációs forrás jellemző, mint az átlátszóra. A szemüveg szintén acetátból készült, amelynek a lencséit ők magunk festették meg, akárcsak a különböző applikációkat.

batilla-szemuvegek-3

A kollekció legnehezebb darabja egyébként. Továbbá a gesztus-szemüveg érdekessége, hogy általuk készített homokfúvott acetátból épült fel, amely matt felületén sokkal látványosabban jelennek meg az ecsetvonások. Inspirációs forrásként ez esetben Nádler István képzőművész munkásságát jelölik meg.

batilla-szemuvegek-4

Az este folyamán egy izgalmas beszélgetésnek lehettek szem- és fültanúi, hiszen Lakatos Márkkal beszélgetnek a Battila concept eyewear & BenceCsalar kreációk születéséről, inspirációról és persze kulisszatitkokról.

Gyertek és legyetek részesei egy különleges művészeti galéria megszületésének!

A rendezvény teljesen ingyenes és nyilvános, regisztrációdat viszont szívesen fogadják a bencecsalarblog@gmail.com e-mail címen.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1100780426629832/

http://bencecsalar.com/

http://battila.com/en

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .