Home Csináld magad Amit minden nőnek tudnia kell: ezért használj ecetet a vasaláshoz!

Amit minden nőnek tudnia kell: ezért használj ecetet a vasaláshoz!

by Krisztina

Mutatunk neked 5 zseniális felhasználási módot, ami azt bizonyítja, miért elengedhetetlen az ecet a vasaláshoz!

1. A tartályban

A tartályban egy idő után lerakódik a vízkő, amelynek következtében a benne található kis lyukak is eltömődnek. Ha viszont ecetet öntesz bele, talpára állítod és gőzölésre kapcsolod, akkor könnyedén kitisztíthatod azt. Miután az ecet elpárolgott, töltsd tele tiszta vízzel. Ezt is gőzöltesd el. Végezetül öblítsd ki a tartályt tiszta vízzel.

2.  Égésnyomok ellen

Ha a te vasalód talpán is látszanak az égésnyomok és ez nem csak csúnyítja a vasalód, de még a vasalást is megnehezíti, akkor ezt a pasztát kell elkészítened: egy lábaskában melegíts fel 1:1 arányban sót és ecetet. A lágy kencét vidd fel a vasaló talpára. Egy kis rongy vagy vatta segítségével dörzsöld le az égésnyomokat. Tiszta vizes ruhával öblítsd le, majd töröld szárazra.

3. Élek

Ha egy rossz mozdulat, hajtogatás, vagy egy átalakítás miatt még mindig látszanak a ruhád régi élei, akkor nyugi, erre is van megoldás! Egy tiszta ruhát márts be ecet és víz fele-fele arányú keverékébe. Töröld át az eltüntetendő régi hajtást vagy élt. Hogy még biztosabb legyen, a kicsavart ruhát tedd az él alá, amikor forró vasalóval átvasalod.

4. Új élek

Ha a fenti példával ellentétben nem eltüntetni, hanem rávasalni szeretnéd az éleket, akkor ezt kell tenned: 2 rész ecethez keverj 1 rész vizet, ebbe márts egy vékony ruhát vagy öreg textilzsebkendőt. Takard le az élezni kívánt ruhaszakaszt, és menj át rajta forró vasalóval.

5. Égésnyomok

Ha bármilyen okból kifolyólag van egy kisebb égésfolt a ruhádon, az ecet ebben is segítő kezed nyújt számodra! Ha észreveszed, hogy elszíneződött, töröld át ecetes ruhával, majd tiszta vizessel. Vedd kisebbre a vasaló hőmérsékletét, és így vasald át!

Hirdetés

You may also like