Home Egészség & életmódEgészség 5 trükk, ami azonnal megállítja a csuklást

5 trükk, ami azonnal megállítja a csuklást

by Brigitta

A csuklás egy rendkívül kellemetlen dolog amit sok minden kiválthat. Erre a kellemetlenségre gyűjtöttünk össze 5 tuti tippet.

Tartsd vissza a lélegzetedet!

Fogd be az orrod és csukd be a szádat – mintha egy medencébe készülnél beugrani – és tartsd ezt a helyzetet olyan sokáig, ameddig csak tudod, vagy amíg nem érzed, hogy a csuklás elmúlt.

Igyál vizet!

Ha vizet nyelsz, azzal megszakítod a csuklás körforgását, ami lecsillapíthatja az idegeket. A vízzel való gargalizálásnak is ugyanilyen eredménye lehet.

Papírzacskó

Egy régi jó tanács, hogy lélegezz egy papírzacskóba, a közhiedelem szerint ugyanazon elven működik, mint a lélegzet visszatartása. Mindkettő megnöveli a szén-dioxid mennyiségét a véráramlásban, és a testet leköti, hogy megszabaduljon tőle, így egyszerűen megfeledkezik a csuklásról

Öltsd ki a nyelved!

Ha kinyújtogatod néhányszor a nyelved, az segíthet megállítani a csuklást.

Fogd be a füled!

Egyes orvosok azt javasolják, hogy dugd az ujjadat a füledbe, hogy megállítsd a csuklást. A bolygóideg elágazásai a hallórendszert is elérik, és ha ott stimuláljuk az idegvégződéseket, a bolygóideg működésbe lép. De légy óvatos, és ne dugd az ujjaidat túl mélyen a füledbe!

Hirdetés

You may also like