Home Egészség & életmód 5 ok, amiért neked is almaecettel kellene arcot mosnod

5 ok, amiért neked is almaecettel kellene arcot mosnod

by Judith

Sokan tudják, hogy az almaecetnek sok területen hasznát lehet venni, de azt nem, hogy a bőrrel is csodákat tehet. Egyáltalán nem fájdalmas és nem lesz szükséged a drága arcápolókra.

 

  1. Megelőzi és csökkenti az öregedési foltok kialakulását

Mosd meg arcod hígított almaecettel naponta, és meglátod, hogy az öregedési foltok kisebbek lesznek vagy akár el is tűnnek. Az almaecetben található alfa-hidroxisavak (más néven AHA-savak) mélyen behatolnak a bőrbe, felszabadítva az egészséges bőrt, eltávolítják a pigment foltokat. Az AHA-savakat gyakran használják drága bőrápolási termékekben, de nem kell a pénzed ezekre pazarolni. Egyszerűen csak töröld át az arcodat almaecettel.

  1. Harcol az akne, a pattanások és foltok ellen

Az almaecet készítésének folyamata során almasav is keletkezik. Ez az, amiért az almaecetet olyan jó pattanások ellen. Tanulmányok kimutatták, hogy az almasav képes elpusztítani a baktériumokat és gátolni a vírusokat. Megakadályozza a pattanások és foltok kialakulását, amelyek általában a gyulladás és baktériumok következtében jelentkeznek.

  1. Visszaállítja a bőr pH egyensúlyát

A New York-i bőrgyógyász Dr. Karen Hammerman szerint, ha vízzel hígított almaecettel mossuk az arcbőrünket hetente 3-4 alkalommal, akkor segíthet a pH-érték egyensúlyozásában és megakadályozhatja az olajos bőrt kialakulását, anélkül, hogy kiszárítaná. A bőr faggyútermelését is kontrollálja, amely a bőrt zsírossá és fénylővé teheti.

  1. Megelőzi a ráncok kialakulását

Jodi Friedman, a The Huffington Post bloggerje szerint az almaecet csodákat tehet a ráncok megjelenésével is. Ahhoz, hogy ez működjön, minden nap hígított almaecettel mosd le az arcod. Nem tudom, hogy működik-e, de azt hiszem, egy próbát megér. Vannak, akik azt gondolják, hogy egy pohár almaecet fogyasztása is segít. Keverjünk egy rész ecetet hat rész vízhez.

  1. Eltávolítja a méreganyagokat

Tanulmányok kimutatták, hogy ha vízzel hígított almaecettel naponta arcot mosunk, eltávolítja a toxinokat és szép, fénylő arcbőrt eredményez.

Soha nem szabad tiszta almaecetet felvinni az arcodra, mert csípheti. Keverje össze ecetet egyenlő mennyiségű vízzel, és próbálja meg először a kezeden. Egyesek érzékenyek lehetnek az ecettel szemben.

Ha többet szeretnél tudni arról, hogy az almaecet hogyan segíthet, nézd meg ezt a videót:

Kérjük, oszd meg ezeket a tippeket, hogy többen is tudomást szerezzenek az almaecet pozitív hatásairól.

Hirdetés

You may also like