Home Egészség & életmód 10 szépségtrükk, amit egy nő sem ismer! Az 5.-ért minden nő odáig lesz!

10 szépségtrükk, amit egy nő sem ismer! Az 5.-ért minden nő odáig lesz!

by Krisztina

Üssünk két legyet egycsapásra, és használjuk fel több területen a különböző szépségápolási termékeket, készítményeket. Íme, 10 fantasztikus módszer.

 

1. Hintőpor az olajos haja

Ha nincs időnk hajat mosni, pedig már ideje lenne, mert eléggé zsíros, segít a hintőpor. Egy keveset tegyünk a tenyerünkbe, és azzal dörzsöljük be a fejbőrünket, hogy a hajhagymákra is kerüljön, így pár perc alatt az egész hajunk felfrissül.

2. Hajspray szemöldökre is

Ahogyan a hajspray kordában tartja a hajkoronánkat, úgy a rakoncátlan szemöldökeinknek is jót tesz, így egy keveset fújjunk a tenyerünkbe, és igazítsuk meg a szemöldök szálakat.

3. Aloe vera arclemosó

Ha van otthon aloe veránk, akkor ne vásároljunk drága arclemosót, inkább vágjuk le egy darab levelet, vegyük ki abból a zselés anyagot, és azzal mossuk le a sminket magunkról.

4. Izzadásgátló a zsíros bőrre

Melegben gyakran alakul ki zsírós bőrfelület, főleg a testhajlatokban, így érdemes egy kevés izzadásgátlóval bekenni ezeket a területeket.

5. Rúzs a rakoncátlan tincsekért

A göndör hajúaknak gyakran meggyűlik a bajuk a fürtjeikkel, mert azok külön életet élnek. De ha táskánkban van egy ajakír, vagy rúzs, tegyünk belőle a tenyerünkbe, és kenjük be vele a tincseket, hogy a helyükön maradjanak.

6. Szempillaspirállal az ősz hajszálak ellen

Ha kezdenek előbukkanni az ősz hajtincsek, kapjuk elő a szempillaspirálunkat, és fessük be őket. Egy időre nagyszerű megoldást jelentenek.

7. A körömlakk megvédi az ékszereket

Az olcsó, de kedvenc ékszereink idővel megzöldülhetnek, kifakulhatnak, ezért érdemes egy vékony körömlakk réteggel bevonni, hogy elejét vegyük a koroziónak.

8. Arcpirosító rúzs

Arcbőrünk szebb lesz, ha egy kevés rúzzsal kipirosítjuk magunkat, már csak azt kell eldönteni, hogy milyen színt, árnyalatot szeretnénk felvinni.

9. Arcradír a szempillaspirállal

Ha elfogyott a szempillaspirál, akkor a kis eszközt ne dobjuk el, hanem áztassuk be meleg vízbe 10–15 percig, hogy a festék feloldódjon, utána töröljük meg egy tiszta ronggyal. Ezután pár csepp olívaolajat rátéve dörzsöljük be körkörösen az arcunkat. Remekül megszabadulhatunk így az elhalt hámsejtektől.

10. Körömlakk lemosó a tiszta billentyűzetért

Ha ismét azt szeretnénk, hogy ragyogjon a billentyűzetünk, akkor egy vattapamacsra tegyünk egy kevés lemosót, és alaposan sikáljuk végig a kis négyzeteket.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés

You may also like