Home Egészség & életmód 10 perces edzés, ami több hasi zsírral számol fel, mint 1000 felülés!

10 perces edzés, ami több hasi zsírral számol fel, mint 1000 felülés!

by Brigitta

Akinek van, annak úgy tűnhet, semmi sem nehezebb, mint megszabadulni a hason lévő zsírrétegtől. Mikor nekiállnak edzeni, sokan jelentős változásokat tapasztalnak az első néhány hónapban.

Vékonyabb lesz az arcuk, erősebb a válluk, de sokan hiába küzdenek az úszógumik ellen.

Ennek oka, hogy a legtöbben félnek az izomépítéstől, főleg a nők. Attól tartanak, hogy túl testesek, férfiasak lesznek, ha izomépítő gyakorlatokat is beépítenek az edzéstervükbe.

Valójában azonban az izomépítéstől karcsúbbnak fogunk tűnni, különös tekintettel a hasi területre.

Ha csak kardio gyakorlatokat végzünk, akkor nem leszünk képesek kedvünkre formálni a testünket, csupán korábbi testalkatunk valamivel kisebb változatát fogjuk elérni. Az alábbi három gyakorlat egyszerre égeti a zsírt és formálja a hasat, így a legtöbbet nyújtja, hogy közelebb kerüljünk ahhoz a testhez, amire mindig is vágytunk.

  1. Ez minden hasizom gyakorlatok nagyatyja. Egyszerűen elvégezhető és hatékonyabb, mint a trendi edzésformák, amiket napjainkban olyan sokan kezdenek el követni.

Feküdjünk a hátunkra, talpainkat érintsük egymáshoz. Húzzuk őket olyan közel a testünkhöz, amennyire csak lehetséges. Térdeink behajlítva kifelé néznek. Kezeinket tegyünk fejünk mögé a tarkóra, a könyökök a fül vonalában legyenek. Hátunk érjen a talajhoz, hasizmainkat feszítsük meg. Mellkasunkat néhány centire emeljük el a talajtól, hajoljunk lábunk felé. 10-szer ismételjük.

  1. Ez egy izometrikus gyakorlat, ami azt jelenti, hogy lényegében egyáltalán nem mozgunk. Számos tanulmányban megállapították, hogy ezek a típusú gyakorlatok a leghatékonyabbak a zsírégetésben, valamint az izmok építésében, köszönhetően annak, hogy felmelegítik a mély-izmokat is.

Ereszkedjünk négykézlábra. Feszítsük meg a has- és hátizmokat, támaszkodjunk az alkarra és nyújtsuk ki lábunkat úgy, hogy a talppárnán tartsuk magunkat. Hátunk teljesen egyenes vonalat formázzon, csípőnk fent legyen, nyakunk lazuljon el. Tartsuk 20-30 másodpercig, majd kezdjük újra. 10-szer ismételjük.

A gyakorlatot variálhatjuk úgy, hogy egy könyökre ereszkedünk és elfordulunk úgy, hogy a csípőnk a föld felé nézzen. A 30 másodperces gyakorlatból 10-10 másodpercet szenteljünk mindkét oldalnak.

  1. Ez az egyik legösszetettebb mozgás, de nagyszerű kombinációja a kardiónak és az izomépítésnek.

Feküdjünk a hátunkra, ujjainkat fejünk mögött kulcsoljuk össze. Tartsuk feszesen a hasizmokat, emeljük fel a bal térdünket és érintsük meg a jobb könyökünkkel. Feküdjünk vissza a kezdő pozícióba és a jobb térdünket érintsük meg a bal könyökünkkel. A gyakorlatot mindkét oldalon végezzük el, ez 2-3 másodpercig tartson. Ismételjük 10-15-ször vagy 30 másodpercig.

Végezzük el ezeket a gyakorlatokat egymás után. Egy gyakorlat kb. 30 másodpercet vesz igénybe, azaz a három gyakorlatra 90 másodpercet számolhatunk. Pihenjünk 30 másodpercet, majd legalább 5-ször vagy 6-szos ismételjük meg őket.

Ne csüggedjünk, ha eleinte hosszabb pihenőidőre van szükségünk. Akár egy perc szünetet is tarthatunk, függően edzettségi állapotunktól. Ne feledjük, ha túl erőszakosak vagyunk testünkkel, a zsírégetésben is ellenkező célt fogunk elérni!

Ezzel a 10 perces edzés programmal figyelemre méltó eredményeket érhetünk el. Nagy intenzitású gyakorlatok ezek, melyekről több tanulmány is bizonyította, hogy sokkal hatékonyabban égeti a zsírt, mint a hosszú, állóképességet próbára tevő gyakorlatok.

 

Hirdetés

You may also like