Home Egészség & életmódEgészség 10 gyakorlat, ami teljesen átformálja a tested, elégeti az összes zsírt, szálkásít és feszesít!

10 gyakorlat, ami teljesen átformálja a tested, elégeti az összes zsírt, szálkásít és feszesít!

by Judith

A csodálatos test iránti vágy minden nőben ott él, épp ezért hoztunk el nektek néhány olyan válogatott gyakorlatot, amelyekkel formába hozhatjátok a problémás területeket és kihangsúlyozhatjátok testetek előnyös tulajdonságait. Ráadásul otthon is egyszerűen végezhetitek őket.

 

Tökéletesen kerek fenék

Kiinduló pozíció: ereszkedj térdre, tenyerek a földön, a vállal egy vonalban, térdek a csípő alatt, hát egyenes.

Gyakorlat: emeld az egyik behajlított lábadat csípő magasságba, majd engedd le, anélkül, hogy a padlót érné. Csinálj belőle 10-15-öt mindkét lábbal. Ismételd meg 3x.

Kiinduló pozíció: feküdj a hátadra, térdeidet hajlítsd be. A lábaidnak kb. 30-40 cm-re kell lenniük a fenekedtől.

Gyakorlat: feszítsd meg a hasizmodat és emeld meg a csípőd, miközben a sarkad a padlón marad. Tarts ki 2 másodpercig, mielőtt visszafekszel. Csinálj belőle 15-öt és ismételd meg 3x.

 

Feszes cicik

Kiinduló pozíció: arccal a padló felé, kéztámasz, vállak a csukló fölött, ujjak előre néznek. A lábak vállszéles terpeszben, a test egyenes vonalat formáz.

Gyakorlat: belégzéskor hajlítsd be a könyököd a megfelelő szögben és ereszkedj le. Kilégzéskor térj vissza kiinduló pozícióba. Ismételd ahányszor csak tudod. Ha nehezen megy a fekvőtámasz, térdelve is csinálhatod.

Kiinduló pozíció: szükséged lesz 2 2-4kg-os súlyzóra. Fogd a kezedbe, feküdj hanyatt, térdek behajlítva, nyomd a hátad szorosan a talajhoz, kezek oldalt.

Gyakorlat: kilégzéskor lassan emeld fel egyenesen tartott karjaid, kissé hajlítsd be a könyököd, hogy a súlyzók találkozzanak. belégzéskor engedd le őket lassan kezdő pozícióba.

 

Vékony derék

Kiinduló pozíció: feküdj a padlóra, halítsd be a térdeidet, lábak a talajon.

Gyakorlat: emeld magasba a lábaidat, emeld meg a felsőtested, hajlítsd be a hátad úgy, hogy közben próbáld megérinteni a könyököddel az ellenkező térdedet. Csinálj belőle 10-15-öt mindkét oldalon, ismételd 3x.

Kiinduló pozíció: oldalsó plank, egyenes karral. A felső láb az alatta lévő sarkán pihen, az alsó kissé előrébb helyezkedik el. A szabad kezed a combodon fekszik.

Gyakorlat: bal oldaladon támaszkodva a bal kezeden, emeld meg a csípődet, lábak szorosan zárva. Kilégzésnél egyenesítsd ki a bal karodat, ezzel egy időben emeld fel a jobb karodat (szigorúan a bal váll vonalában tartva). Feszítsd meg a farizmodat az egyensúly megtartása érdekében. Tartsd így magad 15 másodpercig (vagy ameddig bírod). Pihenj, majd ismételd meg 5x.

 

Karcsú lábak

Kiinduló pozíció: egyenes állás, lábak vállszélességnél kissé szélesebben. Leeresztett vállaidat húzd vissza. Nyújtsd előre a karjaidat.

Gyakorlat: hajlítsd a térdeidet. Amikor guggolsz, figyelj rá, hogy a hátad maradjon egyenes és a vállaid ne emelkedjenek. Csinálj 10-15-öt, ismételd meg 2x.

Kiinduló pozíció: háton fekve, karok a test mellett

Gyakorlat: emeld magasba a jobb lábad, emeld meg a balt is és tartsd párhuzamosan őket, majd cseréld meg a lábakat. Csinálj 15-öt mindkét lábbal.

Gyönyörű karok

Kiinduló pozíció: ehhez szükséged lesz egy alacsony padra vagy egy erős székre. Fordíts hátat az ülő résznek, hajlítsd be a karod és tedd a kezed az ülő részre. Lábak behajlítva.

Gyakorlat: Told el magad az széktől, egyenesítsd ki a karodat. A tested megemelkedik. Hajlítsd be a karod, ereszd le a tested. Ne ülj le a földre. Csinálj 10-et ebből, ismételd meg 2x.

Kiinduló pozíció: állj egyenesen, lábak vállszéles terpeszben. Vedd a súlyzókat a kezedbe, ereszd csípőnél lejjebb őket, magad előtt tartva. Lassan dőlj előre, hát egyenes.

Gyakorlat: végy egy mély levegőt. Ebből a pozícióból kezdd el egyszerre felfelé emelni a súlyzókat. Vállmagasságig emelve, lélegezz ki, lassan engedd le a karod a kezdő pozícióba. Csináld meg 10-12x.

Hirdetés

You may also like