Home Divat Trendek, amiknek ki kellene kopniuk a divatból

Trendek, amiknek ki kellene kopniuk a divatból

by Eszter

Attól, hogy valami minden harmadik emberrel szembe jön velünk az utcán, még nem jelenti azt, hogy divatos. Sőt! Akadnak egészen nagy stílus bakik, amik teljesen elfogadottá váltak a hétköznapokban. Sokan nincsenek tisztában a tényekkel, és vannak olyanok is, akiket totálisan hidegen hagy az egész. De miről is beszélünk?

A szilikon melltartópánt

Az eredeti cél az lett volna, hogy láthatatlan legyen, ám minden összejött, csak ez nem. Kényelmetlen, mivel tör, irritálja az ember bőrét, és olyan feltűnő, mintha celofánba csavartuk volna a fejünket.

A 2000-res évek tájékán volt divatban, de viszonylag hamar eltűntek a boltok polcairól.

Ma is akadnak azonban olyanok, akik előszeretettel veszik fel. Pántnélküli felsőhöz kifejezetten ízléstelen, hiszen nem véletlenül találták fel a pánt nélküli melltartókat. Ha viszont mindenképp szükséges a „felfüggesztés”, el lehet rejteni egyéb módszerekkel is.

szilikonpantos-melltarto

Egy keresztbe pántos felsőnél elég csak szintén keresztbe tenni a melltartóhoz tartozókat, és nem is fognak látszani. Abban az esetben pedig, ha elkerülhetetlen a kivillanó melltartópánt, érdemes ugyanolyan színűt választani, mint a felső, így nem üt el annyira a szereléstől.

Leggings nadrág szerepben

Hiába folyik a csapból is, hogy a leggingset úgy kell használni, mint egy harisnyát, rengetegen gondolják úgy, hogy tökéletesen rendben van, ha mégis nadrágként hordják. Ennél súlyosabb divatbaki nemigen van.

A leggings túl vékony és túlságosan is sokat mutat ahhoz, hogy ízléses legyen önmagában. A bugyi vonal, a narancsbőr, de még a közszájon forgó „tevepata” is tökéletesen látszik. Sokan ezt nem látják, vagy nem akarják észrevenni, így rengeteg embert megbotránkoztathatnak. Főleg akkor, ha egy átlátszóbb darabot visel a hölgyemény.

Crocs az utcán

Valljuk be, majdnem mindenkinek van egy otthon. Igen, nekünk is, hiszen kellemesebb benne kertet kapálni, vagy kivinni a szemetet, de számtalan példát látni arra, aki nyáron utcára is felveszi.

crocs

A reklámszlogen szerint sosem akarjuk majd levenni… sajnos sokaknál ez tényleg így van, pedig nem ártana, ha kikopna a „divatból”. Körülbelül ötéves korig elnézhető, ha valaki szivacspapucsot hord, azután már súlyos bűncselekménynek tekinthető a divat ellen. A mintás, rikító darabokat pedig külön imádjuk.

Rövid szoknya, rövid felső

Főleg a nyári forróságban találkozni ezzel a jelenséggel. A fenékvillantó miniszoknyához nem illendő köldök felett végződő, rövid felsőt felvenni, mivel túl sok bőrt enged megmutatni. A divatban létezik erre egy alapszabály, miszerint egyszerre csak egy dolgot hangsúlyozunk ki. Ha azt szeretnénk, hogy a lábunkra irányuljon a figyelem, akkor minimum csípőcsont alá érő felsőt kell felvennünk. Sajnos keveseknek adatik meg az, hogy tökéletes hasuk legyen, ezért próbáljuk meg elkerülni a túl rövid topokat.

Túl sok csillogás

A minél több, annál jobb elven születnek néha olyan összeállítások, hogy kicsordul az ember könnye. A kiegészítők nem azért vannak, hogy túlhalmozzák őket, hiszen a felsőkből is jobb esetben csak egyet hordunk.

divat-hibak

Érdemes odafigyelni rá, hogy ne legyen rajtunk egyszerre öt nyaklánc és tíz karkötő.  A 90-es évek tinikorát idézik a könyékig karkötőzött karok, ami ebben az esetben nem szerencsés.

Minták keverése

Egyszer kitalálta valaki, hogy a csíkos felső passzol a kockás inghez, a virágos szoknya pedig a pöttyös blúzhoz. Alapszabály, hogy egyszerre maximum csak kétféle mintát viseljünk, és ott is az arányon legyen a hangsúly. Egy túlzsúfolt szoknyához minél szellősebb mintázatú felsőt vegyünk fel! A legegyszerűbb azonban ebben az esetben is az, ha csupán egyetlen harsány darabot viselünk. A virágmintás blúzhoz remekül passzol a farmer, a pöttyös nadrághoz pedig egy egyszínű felső. Felesleges túlkomplikálni, mivel a ruha viselője elveszik a káoszban.

A barna harisnya

A francia nők szerint testszínű harisnyát felvenni főbenjáró bűn, ám ezzel nem értünk teljesen egyet.

Jobb, ha a fiókban marad...

Jobb, ha a fiókban marad…

Való igaz, az olcsó, „gagyi színű” barna harisnyák fekete cipővel a lehető legízléstelenebb megoldásokat eredményezik, ám a 15 DEN-es, bézs színű darabok, amik nem sokban térnek el a bőrszínünktől, igazán elegánsnak bizonyulnak. Érdemes betárazni belőlük pár darabot az elegánsabb megjelenéshez, de ne felejtsük el: egy nő ruhatárából sem hiányozhat egy szép fekete harisnya!

Barnító baki

Mindenki álma, hogy az év minden szakában csoki barnán tündököljön, sokan azonban képesek a végleteknél is tovább menni. Igen, arról a jelenségről beszélünk, amikor már nem barna az illető, hanem narancssárga. Barnítókból rengetegfélét kapni, de ahogy az alapozóknál sem mindegy, melyiket választjuk, ezeknél a termékeknél is érdemes kísérletezni.

Javallott kis bőrfelületen kezdeni a barnítást, így látjuk majd, milyen színű lesz a végeredmény. És a legfontosabb: ha az arcunkat barnítjuk, mindig használjunk bőrradírt! Fontos, hogy a krémet sima felületre vigyük fel, máskülönben foltosabbak leszünk, mint az a bizonyos lila tehén.

Flitter mánia

Flitteres nadrág, csillogó felső, ragyogó ruhák. A divat nagykönyvében világosan benne van, a flitteres, csillogó darabokat kizárólag este szokás viselni. Ehhez képest rengetegen járnak-kelnek csilivili holmikban az utcán.

flitteres-ruhak

A legtöbb olcsó flitteres darabnak ráadásul megvan az az alattomos tulajdonsága, hogy rendkívül megvastagítják az alakot. Ha mindenképp ragyogni akarunk, érdemesebb inkább a csillogó kiegészítők mellett dönteni, mivel nem csak ízlésesebbek, mint egy fenékben flitteres nadrág, hanem testalkattól függetlenül mindenkinek jól állnak.

Muffin felsőtest

Sokan még mindig rendkívül divatosnak és praktikusnak vélik a csípőnadrágot, pedig valójában sosem volt az. A lehető legelőnytelenebb helyen illeszkedik az ember testéhez, így akinek van egy kis plusz a csípőjén, rögtön megmutatkozik. A kibuggyanó hájon felszaladó, rövid felsők pedig egyáltalán nem segítenek a problémán. Javasolt a magasabb derekú nadrágokat választani, mivel pont ott takarnak, ahol kell, és nem csúsznak le a viselője fenekén, ha az leül valahol.

Sátor alakú ruhák

Az előző megoldás ellentettje is sokaknál megfigyelhető. A teltebb hölgyeknél gyakran érvényesül az az elv, hogy minél többet kell takarni. Ennek fényében extra nagyméretű ruhákat vesznek fel, így a póló gyakorlatilag a térdükig ér. Ez egyáltalán nem megoldás a „problémára”, mivel nem úgy takar, ahogy azt a ruházat viselője megkívánja.

sator-alaku-ruha

A túl hosszú ruhák összenyomják az alakot, ráadásul minden tetszetős idom eltűnik bennük. Sátrazás helyett érdemes megkeresni a test legelőnyösebb pontjait: például vékony derék, formás csípő, szép, dús kebel, és kihangsúlyozni a kívánatos részeket.

Sajnos egyes viseletek olyannyira beivódtak a köztudatba, hogy nehezen lehet kigyomlálni őket. Egy kis odafigyeléssel viszont könnyen lehet segíteni magunkon, és egyszerűen megszabadulhatunk a rossz szokásoktól.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .