Home Egyéb Mindenféle női problémát enyhít ez a két növény!

Mindenféle női problémát enyhít ez a két növény!

by Krisztina

A gyógyszerek sokszor erős mellékhatásokkal rendelkeznek, példaként csak azt említenénk, amikor a gyulladásra felírt antibiotikumok hatására ráadásul még gombás fertőzés is felütheti a fejét.

Ha nem szeretnénk a melléhatásokkal küzdeni, használjuk ki a természet adta lehetőségeket. A női betegségek két leghatásosabb gyógynövénye a cickafark, és palástfű. Mindkettő erős antibakteriális, és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.

A palástfű a legjobb természetes női hormonszabályozó. Kiegyensúlyozottá teszi a menstruációs ciklust, erősíti a méhet, de segítségünkre lehet a meddőségi problémák esetén is. Enyhíti a menopauza és a menstruáció tüneteit, megoldást nyújthat a mióma, ciszta, és a különböző, a petefészket érintő betegségek esetében is.

A cickafark arról híres, hogy igen nagy hatóerővel képes regenerálni a legyengült szervezetet. Erős tisztító, és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Pozitív hatással van az emésztésre, serkenti a vérkeringést, szabályozza a menstruációt, és enyhíti a görcsöket is. A két gyógynövény együttes erejével a legmakacsabb női betegségek is enyhülhetnek. A belőlük készült főzetet felváltva fogyasszuk, legalább havi egy-két alkalommal.

Megelőzés és egészségmegőrzés szempontjából az alábbi főzet ajánlott:

  • 1 teáskanál palástfüvet, és 1 teáskanál cickafarkot öntsünk le 2 dl forrásban levő vízzel, majd lefedve hagyjuk állni tíz percig. Ha betegség kezelésére fogyasztjuk naponta legalább két csészével kell meginni belőle.

Menstruációs fájdalmak enyhítésére:

  • 2 teáskanál palástfüvet öntsünk le 2 dl forrásban levő vízzel, hagyjuk állni 15 percen keresztül, majd igyuk meg. A menstruáció első két napján fogyasszunk el 2-3 csészével naponta.

Hogy megszabaduljunk a méreganyagoktól 1 teáskanál cickafarkot öntsünk le 2 dl forrásban levő vízzel, hagyjuk állni 7 percig, majd igyuk meg. Naponta egy csészével lehet fogyasztani, egy héten keresztül.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .