Home Egyéb Mezítlábas park

Mezítlábas park

by Eszter

Ha önfeledt hétvégét szeretnél együtt tölteni a családoddal, vagy csak kikapcsolódásra vágysz, a Mezítlábas park nyújtja neked a legkiválóbb szórakozási lehetőséget. Kis és nagy gyerekeknek remek felüdülést biztosít, a felnőtteket pedig visszarepíti kicsit abba az időbe, amikor még ők is mezítláb futkostak az udvaron vagy a játszótéren.

A Mezítlábas park egy különleges hely, ahol az ember levetkőzheti a görcsös ragaszkodást a civilizált világunkhoz, ahol egy kicsit piszkos lehet, ahol visszatérhet a gyökereihez. Az ember újra ráébredhet arra, milyen fontos szerepe van a természetnek, és hogy akár pár évtizeddel ezelőtt is mennyire más volt minden, mint manapság.

Egy délután erejéig kiszakadhatnak a látogatók a mindennapi rutinból, vége lehet a rohanásnak, és semmi sem számít, csak amit az érzékekkel felfoghatnak.

A park egy kis falu, Tabajd központjában terül el, ami körülbelül 45 km-re található Budapesttől. A megközelítése nem problémás, Martonvásár felől az M7-esen is közeledhetünk, de az M1-es út is odavisz, ha Bicske felől indulunk. Ha elértük a települést, Nepomuki Szent János szobrát kell keresni, amellett lesz a park bejárata.

mezitlabas-park-2

Hogy miért érdemes ellátogatni ide? A kikapcsolódás teljes ingyen van, ráadásul a nap 24 órájában látogatható, mivel nincs elkerítve. A falusiak nagyon kedvesek, segítőkészek, a kilátás pedig szavakkal le sem írható.

A sétány maga 800 méter hosszú, lépcsők vezetnek fel a Szabadsághegy nevű dombra. Körülbelül negyed óra alatt kényelmesen bejárható az útvonal, aminek a végén tűzrakó és piknikezésre alkalmas helyek várják a látogatókat.

Hogy ne csak a megpihenni vágyók élvezhessék a túra végét, az izgága gyerkőcök számára egy gazdagon felszerelt játszótér is ki lett alakítva.

mezitlabas-park-3

Míg az útvonal babakocsival nem megközelíthető, a parkoló felől kényelmesen besétálhatnak a játszótérre a kisbabás anyukák is. Ipari környezetnek nincs nyoma a közelben, csupán hintók és lovak jelentik az egyetlen mozgást a vidéken. Az egészséges, friss levegő jót tesz a szervezetnek, ráadásul a városi látogatók megismerkedhetnek a háborítatlan természet szépségeivel.

Már csupán az lehet a kérdés, miért épp mezítláb? Mivel a mezítlábas túra jelképezi azt az egykori szabadságot, amit az őseink érezhettek hajdanán. Nagy megkönnyebbülés levenni a zokninkat, cipőnket, és nekivágni egy kalandnak. Több mint 20 talajtípuson próbálhatjuk ki magunkat, többek közt tőzegen, bazalton, téglákon, de még a közeli patakba is belegázolhatunk, ha felfrissülnénk a forró kövek után. Ki mondta, hogy nem jó móka kukoricacsutkán és fenyőtobozon járni? Azt javasoljuk, próbáljátok ki minél többen!

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .