Home Ezotéria Melyik évszakban születtél? Így befolyásolja az egész életed!

Melyik évszakban születtél? Így befolyásolja az egész életed!

by Krisztina

Már őseink úgy gondolták, a személyiséget meghatározza az az évszak, amelyben az ember világra jött.

Az mondják, az ember azt az évszakot kedveli a legjobban, amelyikben született. Most az is kiderül, mindez a személyiségre is hatással van. Ismerkedj meg a négyféle karakterrel és jellegzetes viselkedési formáikkal!

Tavasz (03. 21. – 06. 21.)

Személyiség: Aki ebben az időszakban született, rendszerint egész életében sok energiával és fiatalos kisugárzással rendelkezik. Spontán, barátságos, vidám, és mivel gyakran ő a társaság középpontja, igen szórakoztató. Jellemző rá az optimizmus és a függetlenség, valamint a vágy, hogy valami maradandót alkosson. Általában igen kedvelik. Mindig tele van ötletekkel meg tervekkel, és egyszerre több projektet futtat, mert különösen vonzza, hogy valami újat hozzon létre. Ugyanakkor impulzív, figyelemre van szüksége, és fáradozásáért, sikereiért dicséretet és elismerést vár. Mivel az a meggyőződése, hogy ő tudja a legjobban, mikor és mit kell tenni, sokszor nehezére esik alávetnie magát a tekintélynek.

Érdeklődés: Ami a szakmát illeti, gyakran magánzó, szabad foglalkozású vagy vállalkozó. Sokszor lehet vele találkozni a médiában, a politikában és az összes természettel kapcsolatos tevékenységi körben, pl. kertépítéssel, földműveléssel, erdőgazdálkodással vagy környezetvédelemmel foglalkozik.

Szerelem és barátság: Nagy a szíve, és rendszerint ragaszkodik barátaihoz, valamint az összes emberhez, aki tényleg közel áll hozzá. Sokszor előfordul, hogy gyorsan és szenvedélyesen beleszeret valakibe, érzelmei azonban csak akkor tartósak, ha biztos abban, hogy megtalálta a megfelelő partnert.

Nyár (06. 22. – 09. 23.)

Személyiség: A meleg hónapok szülötte szeretné biztonságban érezni magát a világban, és kivívni mások elismerését. Túlteng benne a tettvágy, erősen kötődik a családjához, segítőkész, megbízható, rendszerint igen melegszívű és gyerekszerető. Fontos neki, hogy a hétköznapokban legyen elég ideje lazítani és pihenni, mert lelkileg nehezen viseli a stresszt. Rendszerint nagy hangsúlyt fektet az otthonára és az önkifejezésre. Ez utóbbi – az egyéni hajlamoktól függően – vagy az érzelmek kiélésében, az önábrázolásban, esetleg kritikus helyzetelemzésben nyilvánul meg. Fiatal éveiben vállalkozó kedvű és kalandvágyó. Az életkor előrehaladtával azonban a kényelmesség és a hagyományos értékek egyre nagyobb szerepet kapnak az életében. Mások szemében ekkor már-már inkább parancsolónak tűnik.

Érdeklődés: A munkájában alapos és kitartó. Gyakran turizmussal vagy gasztronómiával foglalkozik, de karaktere a gazdasági vagy ipari vezető pozícióban is megtalálható. Sok közülük színész, orvos, könyvelő, tanár és jogász.

Szerelem és barátság: Ragaszkodó és hűséges, nagyvonalú és romantikus, de szinte mindig szeszélyes kissé. Ezen kívül rendkívüli módon igényli a gyengédséget. Tény, hogy partnerként és barátnőként egyaránt lehet rá számítani. A szoros emberi kapcsolatoknak ugyanis igen nagy jelentőséget tulajdonít.

Ősz (09. 24. – 12. 21.)

Személyiség: Nem hiába jött ilyenkor a világra – bizonyos szempontból igen hasonló a természete az őszi időjáráshoz. Egyik nap szelíd, gyengéd és kellemes, máskor meg indulatos és heves. A hangulatváltozás ugyanúgy jellemző rá, mint a rendkívüli mértékű lojalitás vagy az intenzív érzések, a jó megfigyelőképesség és a mély emberismeret. Néha jóságával és melegségével lep meg, máskor meg hidegségével és távolságtartásával. Ezáltal mások számára mindig egy kicsit rejtélyes és kiszámíthatatlan marad – ám a róla alkotott kép általában tetszik is neki.

Érdeklődés: Szereti beleásni magát a vallás és a spiritualitás témájába, valamint érdekli őt az idegen országok művészete és kultúrája. Gyakran olyan szakmát választ, mely iránt igazi elhivatottságot érez. Mivel remek – bár néha kissé szokatlan – az ízlése, sokszor a divat-, a dizájn- vagy a reklámágazatban dolgozik. Fejlett igazságérzete lévén szívesen helyezkedik el a rendőrségnél vagy a bíróságnál is.

Szerelem és barátság: Fontos számára a barátság, ezért igen válogatós. Ha azonban már egyszer valaki mellett döntött – legalábbis az ő részéről –, egész életén keresztül hűséges marad hozzá. Talán még ennél is jobban jellemző mindez a partnerválasztásra. Gyakran olyan nagy az igénye, hogy sokáig tarthat, amíg végül összeköti az életét olyasvalakivel, akit aztán valóban szenvedélyesen szeret.

Tél (12. 22. – 03. 20.)

Személyiség: Ritkán szókimondó, belső élete azonban annál gazdagabb és mélyebb. Mindenről rengeteget gondolkozik, ezért sok időt kell egyedül töltenie. Rendszerint szívesen olvas, kedveli a filmeket, sok zenét hallgat, és otthonukat menedékhelynek tekinti e sok megpróbáltatást hordozó világban. Igen kreatív is lehet, főként, ha motivált egy bizonyos cél elérésében. Ez lehet a személyes siker, egy jobb világ megteremtése vagy a közelség és a szerelem utáni vágy. Mivel azonban elképzelései és a valóság között gyakran űr tátong, bizonyos mértékű melankólia is jellemző rá. Feltűnő, hogy az első benyomás után általában kiderül, hogy teljesen más. Sokszor ugyanis mélyebb gondolkodású, kedvesebb és fantáziadúsabb, mint azt először gondolná róla az ember.

Érdeklődés: Így aztán nem meglepő, hogy szakmailag mennyire különböző területeken helyezkedik el. Betölthet természettudományokkal vagy építőmesterséggel kapcsolatos foglalkozásokat, de lehet pl. történész, író, pilóta, fényképész, énekes, kabarészínész és ápoló is.

Szerelem és barátság: Ha szerelemről van szó, eleinte többnyire félénk és kissé zárkózott. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem vágyik tartós kapcsolatra. Csak egy kicsit több időre van szüksége ahhoz, hogy belemenjen, mint másoknak.

Forrás:blikk.hu

Hirdetés

You may also like