Home Egyéb Megnyílt a 34. Magyar Sajtófotó Kiállítás

Megnyílt a 34. Magyar Sajtófotó Kiállítás

by Kaulics Viola

Ha a tavalyi év legjobb sajtófotóit szeretnéd látni, kihagyhatatlan a Nagymező utcai Capa Központ napokban megnyílt kiállítása! A Sajtófotó Pályázat és Kiállítás több mint harminc éve mutatja be a fotóriporterek munkájának eredményét, míg a galéria harmadik alkalommal ad otthont a hazai sajtófotót felölelő tárlatnak.

kallo-peter-color-party

Kálló Péter, Color party című képe, amely első díjat nyert művészetábrázolás (egyedi) kategóriában.

Csütörtökön nyílt meg a 34. Magyar Sajtófotó Kiállítás a budapesti Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban. A várhatóan közönségsikert bezsebelő tárlatra 240 fotográfus 2434 munkáját válogatták be, melyekből a legjobbnak ítélteket láthatjuk a galéria falain. A zsűri elnöke Petr Josek, valamint további tagjai Szarka Klára, Sopronyi Gyula, Jocelyn Bain Hogg és Szergej Makszimisin összesen 7029 képet tekintett meg a korábbi, január 22. és 24. között megtartott bírálaton.

A menekültválság hatásaira való tekintettel, ennek a témának új, önálló kategóriákat szenteltek a szervezők. A kiállítás május 14-ig látogatható.

“Talán Cartier-Bresson mondta, vagy Kertész, nem tudom, de szinte mindegy, hogy a jó kép az, amit legalább két másodpercnél tovább nézünk. Ami nem enged el. Bárhogy számolom, önök itt lesznek hajnalig.”

Részlet Bartis Attila megnyitóbeszédéből.

fazekas-istvan-tranzitorszag

Fazekas István, Tranzitország című sorozata MÚOSZ-nagydíjat nyert.

deri-miklos-sajtofoto

Déri Miklós (Déri és Társa Bt.): A roma test politikája – Nincs ártatlan kép című sorozata André Kertész nagydíjban részesült.

Mohai Balázs, Sorakozó című képe harmadik díjat nyert társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia kategóriájában.

Mohai Balázs, Sorakozó című képe harmadik díjat nyert társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia kategóriájában.

Bruzák Noémi, Özönvíz című sorozata második díjat nyert képriport kategóriában.

Bruzák Noémi, Özönvíz című sorozata második díjat nyert képriport kategóriában.

A kiállítást rendezte:
Szigeti Tamás

A kiállítás megtekinthető: 2016 március 25. – május 14.

Alkotók:

Ajpek Orsolya, Balogh Zoltán, Bácsi Róbert László, Bánhegyesy Antal, Bodnár Boglárka, Bődey János, Bruzák Noémi, Déri Miklós, Fazekas István, Hajdú D. András, Hirling Bálint, Illyés Tibor, Juhász Norbert, Kállai Márton, Kálló Péter, Kerekes M. István, Knap Zoltán, Komka Péter, Korponai Tamás, Koszticsák Szilárd, Kurucz Árpád, Madácsi Zoltán, Máté Bence, Mohai Balázs, Móricz-Sabján Simon, Nagy Sándor Márton, Páczai Tamás, Pályi Zsófia, Radisics Milán, Reviczky Zsolt, Rostás Bianka, Schild Tamás, Stiller Ákos, Teknős Miklós, Urbán Ádám, Veres Viktor, Vincze Bálint

http://capacenter.hu/

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .