Home Érdekes! Megdöbbentő! Így állapíthatod meg a reggeli kávédból, hogy milyen lesz az időjárás aznap!

Megdöbbentő! Így állapíthatod meg a reggeli kávédból, hogy milyen lesz az időjárás aznap!

by Krisztina

Elképesztő ez a módszer, de valóban működik! A reggeli kávé amellett, hogy beindítja a napunkat segít megjósolni az aznapi időjárást is!

A barométer a légköri nyomás mérésére szolgál hosszú évszázadok óta. A készülék által megmért adatok nagyon szoros kapcsolatban állnak az időjárással. Ehhez hasonló elven működik a kávéhab is, bármennyire hihetetlen!

Hogyan működik?

Ha egy magasnyomású légköri rendszerben tartózkodsz, akkor a kávé felszíne enyhe homorú ívben feszül a csésze falán belül. Ezen a homorú felszínen a kávéhab buborékjai a csésze központi része felé tartanak a gravitáció miatt. Ha ezt a jelenséget látod, akkor napos időre és viszonylag kevés felhőre számíthatsz a nap során.

Ezzel ellentétben, ha egy alacsony nyomású légkörben vagyunk, akkor a kávénk felszíne sokkal inkább vesz fel domború formát, amin a hab a csésze falához húzódik és egy gyűrűt alkot a bögre oldalán. Ha ilyennel találkozol aznap mindképp vigyél magaddal esernyőt, mert számíthatsz esőre, ami bármikor elérhet téged.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .